vasárnap, augusztus 30, 2009

Kismacinak kisruha jar :)


Bemutatom egy ujabb probalkozasomat. Miniatur babaknak es maciknak szeretnek ruhakat horgolni. Itt lathato az elso csikos kisruha. Vekony horgolofonalbol keszult, 1.25-os horogolotuvel. A maci magassaga 6 cm, a ruha pedig 3 cm. A vegen mar kezdtek kifolyni a szemeim. :)
Par hete, amikor elkezdtem a Granny-squeres takaromat horgolni es rajottem, hogy ennyi negyzetet egyedul letrehozni iszonyu nagy munka, arra gondoltam kellene kezdemenyeznem egy kozos takaro letrehozasat. Ez ugy lett volna, hogy aki jelentkezik, az elkeszit egy ilyen negyzetet, olyan fonalbol es mintaval amilyet szeretne, majd a vegen amikor mindenki elkuldte nekem, csinalnek belole egy kozos takarot, amit sorsolassal dontottem volna el, hogy kie lesz. Csakhogy ugye a posta iszonyu draga lett volna, igy tuti senki nem kuldott volna nekem Angliaba negyzetet. Emaitt lemondtam rola.

Ma viszont ratalaltam Csipianyu blogjara aki megcsinalta ezt. A lenyeg, hogy egy megadott mintaju negyzetet kell meghorgolni, majd neki elpostazni. Az osszegyult negyzetekbol szinten egy (remelhetoleg nagy) takaro lesz, aminek a sorsarol meg nem szuletett dontes. Aki kedvet kapott hagyjon megjegyzest a felhivasnal. En jelentkeztem! Jovo heten szerdan indulunk Mo-ra, ott egybol fel is tudom majd adni neki postan. :) Ha Te is jelentkeznel kattints ide!
Tegnap voltunk a tengerparton kicsit kirandulni, mert sajnos strandolos ido nem volt. :( Mondhatom ugyis, majdnem odafagytunk a partra. Ugy fujt a szel, hogy majdnem felkapott kiskocsistol.... Nem elveztem mit ne mondjak. Viszont erdemes volt lemenni, mert itt nalunk nem kaptam Martin labara iskolas cipot ami az egyenruhajahoz kell, ott pedig volt. Ugye azt nem is kell mondanom, hogy a cimket kellett a penztarosnak odatartani, mert a proba utan mar ki sem akart bujni belole? :)

Miutan Martin kert egy kindertojast, aminek a csokijat most is nekunk kellett megenni, mert meg mindig utalja a csokit, egybol ki is kellett bontani es megnezni mi van benne.

Egyszercsak felkialtott: - "Anya, ez a bari olyan, mint Te! "

Majd helyesbitett: " De Te nem vagy ilyen szoros! "

Ez volt az a pont amikor kifekudtem a nevetestol. :) Tenyleg ennyire hasonlitunk egymasra? Bar bevallom azt eleg surun latja, hogy kototuk vagy horgolotuk, es fonalgombolyagok vesznek korul. Felreertes ne essek, a fejemre azert nem szoktam rakni belole!!!! :)

1 megjegyzés:

  1. Kedves Adrienn!
    Nagyon örülök, hogy külföldre is elért a "hír"! És örülök, hogy te is részt veszel a kezdeményezésemben:-))
    csipcsilla@gmail.com az e-mail címem, írj ide, és továbbítom a címemet.
    Előre is köszönöm szépen! Minden jót kívánok!!
    Csipi

    VálaszTörlés