szombat, augusztus 08, 2009

Happy birthday!



Megint eltelt egy ev.... Martin 4 eves lett. Annyira hihetetlen, hisz csak most szuletett!!! Mara pedig egy okos, ertelmes nagyfiu lett, aki jovo honapban iskolaba megy. :)
Ma meg is tartottuk a szulinapjat, vendegeket nem hivtunk, majd vasarnap jonnek kertipartira. Meg szerette volna hivni az osztalytarsait, de eszunkbe sem jutott, hogy meghivokat adjunk a gyerekeknek amikor meg tartott a pre-school. Igy abban egyeztunk meg, hogy lesz egy szulinapi bulija utolag, amikor elkezdodik az iskola. Jovore pedig okosabbak leszunk mar. :)

Egy kis osszefoglalo Martinrol:
Jelenleg 100 cm es 15 kg. Nem egy elhizott gyerek, ahogy soha nem is volt az. Pedig rengeteget eszik, igaz egybol le is ugralja. :) Valogatosnak nem mondanam, mert szerintem a korahoz kepest eleg sokfelet megeszik. Bajunk inkabb a fozelekekkel van, de ha epp olyan kedve van, akkor azt is megeszi szo nelkul. ( Ez azert eleg ritkan van. :D ) Kedvence a grillezett csirkehus, a krumplipure es a sajtos teszta. Hideg kajakbol nincs olyan amit nem eszik meg, ott a kedvenc a majkrem, az uborka, az olivabogyo, a kockasajt es a vajas-sonkas kenyer. Tejet napi rendszeresseggel iszik, de mar messze nem olyan sokat, mint amikor uvegbol kapta. Azota teljesen leszokott a lefekves elotti tejivasrol is. A cumisuvegrol olyan nehezen sikerult leszoktatnunk, mint amilyen konnyen lett szobatiszta. Amig a pelenkat onszantabol 2 evesen par het alatt teljesen elhagyta, meg tavasszal estenkent cumisuvegbol itta a tejet.
Egyre onallobb, egyedul mosakodik, oltozik fel ill. vetkozik le. Viszont iszonyu valogatos abban, hogy milyen ruhat huzzon fel. Osszevalogatja az osszeillo szinu nadragot es polot, sot zoknit is. :)
A pre-school-os ertekelesebol is kiderul, hogy minden erdekli. Jol eljatszik egyedul, nem kell egesz nap foglalkoztatni, ettol fuggetlenul nagyon szereti amikor feladatokat oldunk meg vagy kozosen jatszunk. Mindket nyelven megert mindent es mindket nyelven folyekonyan beszel. Elszamol 20-ig, ismeri a szineket, felismer es leir kb 10 betut es az osszes szamot. Le tudja irni a nevet. Rajzolni eleg kezdetlegesen tud, de felismerhetoek az alakok. Szinezeskor tobbnyire a vonalon belul marad. Alkalmankent olyan kerdeseket tesz fel, hogy csak lesunk es azt sem tudjuk mit valaszoljunk ra. :) Pl: miert ebbe az iranyba forog az ora, miert van a zsirafnak hosszu nyaka stb.... Meg mindig imadja a vizet es eszmeletlen hajlekony. Ha lehetne, akkor egesz nap a parkban vagy a tengerparton lenne.

Boldog Szuletesnapot Martin!

A nagy nap oromere kinyilt a kerti tavunkban a tavirozsa. :)

3 megjegyzés: