csütörtök, augusztus 06, 2009

Cocoon

Ma egy olyan dolgot mutatok, amit kelleknek horgoltam kisbabak fotozasahoz. Mire elkeszul a fotostudiom szeretnem ha lenne sok-sok beloluk. (marmint kellekekbol :D )

A cocoon-t amerikai oldalakon lattam, leirast sehol nem talaltam rola, igy a fotok alapjan igyekeztem elkesziteni. Kozben idonkent raprobaltam az egyik reborn babamra. A kepek is a babaval keszultek.

Vastag kevertszinu fonalbol keszult. Nagyon puha, nem irritalja majd a babak boret. Ugy keszitettem, hogy ne legyen sehol varras, nehogy kenyelmetlen legyen amikor belebujtatjuk a kisbabat. Vegig half treble-t hasznaltam a horgolas soran. (Ez az amikor egy rahajtassal kezdjuk, majd athurkoljuk, es a tun levo 3 szemen egyszerre huzzuk at a fonalat.) Elnezest kerek mindenkitol, de angolul tanultam horgolni es nem tudom a kifejezesek magyar megfelelojet. :(
Esetleg ha valaki tudna ebben segiteni azt megkoszonnem, mert akkor tudnek felrakni magyarul leirasokat ahogy tobben kertetek tolem.

A cocoon vegulis egy "zsakocska", amit akar polya helyett is lehet hasznalni, mert melegen tartja a babat es biztonsagot nyujt neki ahogy bele van csomagolva. Ketfelekepp hasznalhato, mint a kepeken is latszik. Lehet a hozzavalo sapkaval es anelkul is hordani. A sapkas verzio pl. levegoztetesnel praktikusabb. Persze fotozasnal mindket verziot hasznalni fogom.
Nekem nagyon tetszik ahogy kikukucskalnak belole a csoppsegek. :) Foleg amikor az apro ujjacskajukat kidugjak a cocoon lukjain. (Ezt probaltam szemleltetni az egyik kepen is :) )



Mas.
Tegnap voltam colon hydroterapian. Iszonyuan megkinoztak es ertelmetlenul, mert sajnos nem tudtak segiteni. :( Eleg nagy a gond, mert valahol el van zarodva a belem es ha a kapott gyogyszerek sem segitenek, akkor bele sem merek gondolni mi fog tortenni mar megint velem. Nagyon felek, el vagyok keseredve, kicsit depis vagyok most, de nem adom fel akkor sem!!! Hetfon kell mennem egy gerincspecialistahoz, szerdan pedig hazhoz jon egy idegspecialista. Bizom benne, hogy lesz erdemleges eredmeny. A gyogytornaszok jarnak hozzam hetente ketszer, meg lettem dicserve, mert egyre jobban megy a felallas az ujfajta kerettel amit hoztak.

Van megegy hirem, oruljon akit erint. :) Jovo heten csutortokon indulunk Magyarorszagra... :)





1 megjegyzés: