péntek, március 09, 2012

Fonalak is keszultek....

A valtozatossag kedveert ma a fonos projekjeimrol szamolok be Nektek. Amikor epp nem korhazban voltam es meg az agyat is el tudtam hagyni, akkor keszultek ezek a fonalak.



Ez a bordo fonal merino gyapjubol keszult. Akkor vasaroltam amikor Mo-on voltam a nyaron.Meg akkor elkezdtem kezi orsoval fonni es az egyik szalat igy is fejeztem be. Viszont a masik szal mar rokkaval keszult es azzal is cernaztam ketaguva. Nagyon puha fonal lett belole.
Sulya: 53g, hossza: 154 meter.


Ehhez a fonalhoz gyari festesu vilagoskek, sotetnarancs es barack szinu merino gyapjut kartoltam ossze. Eredetileg a lejjebb lathato kekes szinuvel szerettem volna ketaguva cernazni, de hiaba tunt fejben jo elkepzelesnek, miutan kiprobaltam nem tetszett a vegeredmeny. Mivel egy orson volt, igy navajo technikaval cernaztam. Emiatt kicsit vastagabb lett, mint azt terveztem, de egy kisebb projekthez igy is eleg lesz.
Sulya: 35 gramm, a hossza: 48 meter.


Ehhez a fonalhoz vilagoskek, kozepkek es fuzold merino gyapjut kartoltam ossze. Mint mar feljebb irtam, ennek az egyszalu verzioja lett volna az eredtileg elkepzelt fonalat egyik szalja. Vegul ezt is navajo technikaval cernaztam.
Sulya: 34 gramm, a hossza: 52 meter.

Nekem nagyon tetszik a harom fonal egymas mellett, ugyhogy nem kizart, hogy egy projektben fogjak vegezni.....


3 megjegyzés: