kedd, augusztus 09, 2011

Happy Birthday Martin!



Vasarnap volt Martin 6. szuletesnapja. Iden a sajat keresere en keszitettem el a tortajat, ugyanis egyedul a repatorta az amibol hajlando legalabb par falatot enni. A csokit tovabbra is utalja, a sima lekvaros piskotas megoldas sem jott be neki egyik evben sem. Extra kivansaga is volt: a kedvenc jatekanak figuraja legyen rajta. Hat nem rajta volt. Az egesz tortanak Kirby alakja lett. Repatorta alap, kozepen es kivulrol sajtkrembol keszitett kremmel megkenve. Tetejet marcipannal vontam be, kezei es labai szinten marcipanbol keszultek. Finom lett.
Keszitettem melle 6 mini muffint sima piskotatesztabol. A tetejukre Martinnal kozosen keszitettuk el marcipanbol a mini Kirby figurakat. Jo moka volt. :) Ezekbe a muffinokba szurtam bele a gyertyakat.
Most csak harman unnepeltunk, de szeptemberben lesz egy jatszohazas buli a barataival.

A kovetkezo jol bevalt receptet hasznaltam a tortahoz:
3 nagyobb sargarepa reszelve
fel bogre olaj
fel bogre cukor (eredetileg 1-et irt, de igy is eleg edes volt)
2 tojas
fel teaskanal fahej
fel teaskanal szodabikarbona
fel csomag sutopor
1 bogre liszt

Az osszes hozzavalot osszekevertem, sutopapirral belelt formaba ontottem es elomelegitett sutoben (180 fokon) keszre sutottem.
Ez az adag egy kb 20cm atmeroju tortahoz elegendo, a nagyobb ( kb 30cm-eshez a duplajat szoktam bekeverni).

A kremhez:
75g natur sajtkrem (Philadelphia-t szoktam hasznalni)
75g margarin
fel csomag vanilias cukor
1 bogre porcukor (kb a haromnegyedet raktam bele)

Minden hozzavalot osszekevertem. Addig kevertem amig kremes allagu lett. Nagy meretu tortahoz dupla adagot szoktam kesziteni ebbol is.
Amikor a torta kihult kettevagtam, es a krem kb ketharmadaval megkentem. A maradek kremmel bekentem a torta tetejet es oldalat.
Ezutan a fantaziadra van bizva hogy diszited. Jo etvagyat!





8 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes vagy, szép lett! Boldog születésnapot Nagyfiú! :)

    VálaszTörlés
  2. Szép lett a torta nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  3. Martin ! Nagyon sok boldog születésnapot kívánok így utólag is. Sajnos az adott napon és azóta sem voltam (nem vagyok mindig) gépközelben, hogy köszönthesselek, de nekem akkoris a legelső szülinapod volt a legemlékezetesebb.

    Hogy miért is vagyok ritkán? elszólít az egészségügy :(

    Puszi nektek.

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok! Nagyon szép tortát készítettél! Biztos nagyon finom is volt! Küldtem üzenetet Martin szülinapjának köszöntéseképp, remélem megkaptátok és remélem jól vagytok! Puszi, Adri

    VálaszTörlés
  5. Békességet, boldogságot, csengőszót és gyertyalángot. Ajándékot, szeretetet s mindent, ami fontos neked, ajtód elé fehér bársonyt, így kívánok neked szép és boldog Karácsonyt!

    VálaszTörlés