péntek, szeptember 11, 2009

Martin iskolas lett


Kicsit megkesve irom meg, de itt is elkezdodott az iskola. Mivel Martin meg augusztusban betoltotte a 4 eves kort, igy neki is mennie kellett.
Hetfon volt az elso napja, en jobban izgultam, mint O. :) Reggel 8.50-re kell mennie es elso heten csak 11.45-ig maradnak. Jovo heten mar fel 2-ig, es csak utana lesz a normalis fel 4-ig maradas.

A magyarorszagi gyerekekkel ellentetben nem kell 20kg-os taskat cipelnie, egy A4-es meretu inkabb tasak, mint taska amit vinnie kell, ebben pedig egy fuzet van meg egy konyv, de errol kesobb meg irok. Ezen kivul kulon uzsonnas taskaja van, amit elso nap banatosan hozott haza, mert nem ehette meg belole a szendvicset. :) A kepen lathato egyenruhat hordjak, ehhez meg tartozik egy sotetkek pamut pulover is, ha huvosebb van.

Visszaterve a "taska" tartalmara. Nagy meglepetest okozott, hogy elso nap egy konyvet, amit neki kellett kivalasztania, hozott haza, es egy fuzetet, amibe bele volt irva a konyv cime es a datum. Mellekelve egy papir, hogy olvassuk fel neki tobbszor, akar esti mesenek is, ezutan beszeljuk meg vele, hogy mirol szolt, mi tetszett neki benne, mi nem stb... Na igen am, de milyen nyelven beszeljuk meg vele??? Errol az egeszrol a mellekelt fuzetbe ertekelest kell irni. Miutan ez megtortent, masnap ujabb konyvvel ter haza, majd harmadnap ujabbal, ujabbal..... Hat nem is tudom, kicsit furanak tartom ezt az egeszet es bevallom nem mindig vevo ra a fiam, hogy vegigcsinalja a napi torturat. :( Ez hosszu tavon vagy nagyon kiakaszto lesz, vagy belerazodunk mindharman es jol fogunk szorakozni. Remelem ez utobbi lesz.
Tegnap olyan konyvet hozott haza Martin, amiben olyan szavak voltak, hogy nemcsak nem ismertuk, de meg a szotarban sem talaltuk meg oket. Olyanok, mint pl. ugri-bugri nyulacska, icike-picike haziko. Ezeket valahol meg lehet egyaltalan tanulni????

Aztan kicsit szomoru vagyok, mert ugy erzem nem figyelnek Martinra annyira, mint kellene. Lassuk be hiaba beszel angolul es erti meg a dolgokat, akkor sem anyanyelve az angol, arrol nem is beszelve, hogy olyan szegyenlos, hogy meg nem szolal addig, amig igazan meg nem szokja a helyet es a korulotte levo embereket. Kicsit kiakadtam amikor bekuldtem reggel a tornacuccat, mert bennt tartjak az iskolaban, erre delutan tornazsakkal a kezeben jott ki. Nem igaz, hogy senkinek nem tunt fel, hogy a gyerek egesz nap azt szorongatta. :(
Jovo heten lesz valami szuloi ertekezlet fele, azt hiszem beszelnunk kell a tanarnenikkel....

Ezeket leszamitva imadja, sot neki ezek a dolgok fel sem tunnek. Reggel magatol ebred, oltozik, eszik, keszulodik es surget, hogy induljunk, mert el fog kesni. :)
Remelem a lelkesedese nem fog elmulni SOHA!!!!!




1 megjegyzés:

  1. Minden kezdet nehéz és bele kell rázódni az új dolgokba. Nagyon örülök, hogy Martin szeret iskolába járni. Biztos vagyok benne, ha sok jó fogja érni, akkor a lelkesedése nem fog elmúlni.

    VálaszTörlés