kedd, augusztus 09, 2011

Happy Birthday Martin!



Vasarnap volt Martin 6. szuletesnapja. Iden a sajat keresere en keszitettem el a tortajat, ugyanis egyedul a repatorta az amibol hajlando legalabb par falatot enni. A csokit tovabbra is utalja, a sima lekvaros piskotas megoldas sem jott be neki egyik evben sem. Extra kivansaga is volt: a kedvenc jatekanak figuraja legyen rajta. Hat nem rajta volt. Az egesz tortanak Kirby alakja lett. Repatorta alap, kozepen es kivulrol sajtkrembol keszitett kremmel megkenve. Tetejet marcipannal vontam be, kezei es labai szinten marcipanbol keszultek. Finom lett.
Keszitettem melle 6 mini muffint sima piskotatesztabol. A tetejukre Martinnal kozosen keszitettuk el marcipanbol a mini Kirby figurakat. Jo moka volt. :) Ezekbe a muffinokba szurtam bele a gyertyakat.
Most csak harman unnepeltunk, de szeptemberben lesz egy jatszohazas buli a barataival.

A kovetkezo jol bevalt receptet hasznaltam a tortahoz:
3 nagyobb sargarepa reszelve
fel bogre olaj
fel bogre cukor (eredetileg 1-et irt, de igy is eleg edes volt)
2 tojas
fel teaskanal fahej
fel teaskanal szodabikarbona
fel csomag sutopor
1 bogre liszt

Az osszes hozzavalot osszekevertem, sutopapirral belelt formaba ontottem es elomelegitett sutoben (180 fokon) keszre sutottem.
Ez az adag egy kb 20cm atmeroju tortahoz elegendo, a nagyobb ( kb 30cm-eshez a duplajat szoktam bekeverni).

A kremhez:
75g natur sajtkrem (Philadelphia-t szoktam hasznalni)
75g margarin
fel csomag vanilias cukor
1 bogre porcukor (kb a haromnegyedet raktam bele)

Minden hozzavalot osszekevertem. Addig kevertem amig kremes allagu lett. Nagy meretu tortahoz dupla adagot szoktam kesziteni ebbol is.
Amikor a torta kihult kettevagtam, es a krem kb ketharmadaval megkentem. A maradek kremmel bekentem a torta tetejet es oldalat.
Ezutan a fantaziadra van bizva hogy diszited. Jo etvagyat!





csütörtök, augusztus 04, 2011

Egy ujabb remeny?

"-Anya nem kell felned, a doktorbacsi azt mondta, hogy reggel bemesz a korhazba, kicsit elaltat es delutan mar megyunk is erted......"
Igen, kitalaltad, oktoberben bekovetkezik az elkerulhetetlen. :(

Az orvos azt mondta, hogy nem vagyok hetkoznapi eset, hogy nincs psziches problemam es nem erdeklik az eddigi eredmenyeim.
"Maga egy fiatal anya. Az anyak genjeiben benne van a torodni akaras, a foglalkoztatas utani vagy, az, hogy mindent megtegyen a gyermekeert, hogy egyutt tolthessen vele minden idot. Ha maga nem szall ki ebbol a tolokocsibol, akkor annak komoly oka van, ami nem kezelheto antidepresszansokkal.... Maga nem orult, de nem is fogom hagyni, hogy beleoruljon ebbe a helyzetbe...."

Majd a kezembe nyomta a papirt, amire korabban rarajzolt egy emberi testet, azon magyarazta mit fog csinalni, hol lehet a problema. A papiron ez allt meg: "Megcsinaljuk, megkeressuk, megoldjuk es soha nem adjuk fel!" Majd hozzatette: "Ezek az elveim es szeretnem, ha matol a maga elvei is ezek lennenek..."

Hazafele a kocsiban Martin a kezeben szorongatta a papirt, mutogatott rajta es tudomanyosan magyarazta:
"A doktorbacsi kifurja a hasadat, megkeresi hogy mi a baj, es utana az is lehet, hogy kiderul miert nem tudsz jarni. Akkor mar csak meg kell gyogyitani es kesz. Ne aggodj anya, mi apaval mindig melletted allunk...."

Olyan egyszerunek tunik es remenykeltonek, de felek beleelni magam, hisz par hete is csalodtam. Vagy lehet ezert hiusult meg a mo-i mutet? Ezt most meg nem tudom, majd idovel talan lesz valasz. Addig megprobalok remelni es bizni, mert anelkul nem megy...... de azert jo lenne, ha tenyleg ilyen egyszeru lenne.

Vegul jojjon egy uj kep az en okos nagyfiamrol, aki vasarnap mar 6 eves lesz. O az aki miatt erdemes letezni es kitartani, aki mindig biztat es hisz bennem.

hétfő, augusztus 01, 2011

Ujra itt

Azt hiszem itt az ideje, hogy jelentkezzem 1 honapos hallgatasom utan. Koszonom mindenkinek akitol aggodo levelet kaptam, es azoknak is, akik nem irtak, de gondoltak ram.

Lassan 2 hete vagyok ujra itthon, de meg mindig nem sikerult kihevernem a Mo-on tortenteket. A Parom es Martin hianya, a rettenetes utazas es a pokoli hoseg mellett a mutet meghiusulasat viseltem a legnehezebben. A kilatastalansag, a becsapottsag, az elkeseredes es meg millio mas erzes keringett bennem. Haza szerettem volna jonni minel elobb. Bosszantott az egesz dolog, mert itt maradt a Parom Martinnal a koltozes kozepen. Igaz pakolni nem tudtam volna segiteni, de legalabb Martint nem kellett volna ide-oda cipelnie.

Azert tortentek jo dolgok is, meglatogatott ket gyerekkori baratnom, jart nalunk Dorka a ket kisebbik gyerekevel. Dorka egy baglyos taskat hozott Martinnak (kep legkozelebb a tulajdonosaval), amit azota mindenhova vinni kell. :)  Hazafele pedig talalkoztunk Kitty-vel (Kiwy) es megismerhettuk szemelyesen Harmatcseppek Zsu-t es a csaladjat. Martin azota is emlegeti Bogit (Zsu kislanyat), hogy milyen jot jatszottak.

Sikeresen magunkkal hoztuk a meleget is, kicsit kuldok belole vissza, mert kezd itt sok lenni belole.....
Vegre befejeztuk a koltozest is, mar csak be kell rendezkednunk. Megjott Martin butora is, amint ossze lesz rakva keszitek rola fotot. Na meg persze a hazrol is.