hétfő, június 27, 2011

Eletjel

Csak gyors helyzetjelentes azoknak, akik aggodtak es foleg azoknak, akik meg emailt is irtak, hogy merre jarok. :)
Roviden csak annyi, hogy koltozunk es meg ez az allapot jo sokaig jellemzo lesz rank. Bar mar 3 napja az uj hazban alszunk, a dolgaink nagy resze meg a regi helyen vannak. Egyszer majdcsak ennek is vege lesz...
Az uj hazrol majd akkor tudok kepeket, infokat irni, ha hazaertem Magyarorszagrol.
Igen, jovo heten kedden mar utazom. Vegyes erzelmeim vannak ezzel kapcsolatban, orulok is, remenykedem is es iszonyuan felek is. Nem szeretem a kiszamithatatlan helyzeteket miota nem tudok jarni, regen pedig nem igy volt. Egyre tobbszor jovok ra arra, hogy ez a helyzet mennyire megvaltoztatott. Talan a kiszolgaltatottsag? Nem tudom, de nem jo!!! Ezert bizom nagyon, hogy lesz mutet es utana ha minden nem is lesz a regi, megis jobb testi es lelki allapotban leszek....

Pentekre igertek az uj hazba a netet, addig valoszinu mar nem irok, de szeretnek eletjelet adni magamrol meg az utazas elott es persze alatt is. :)

csütörtök, június 23, 2011

Keresztszemes ujsagok, konyvek

Ezekrol az ujsagokrol, konyvekrol irtam, hogy el szeretnem adni oket. Nemelyik foto kicsit homalyos, elnezest erte, de kapkodva fotoztuk, ugyanis ma elkezdtuk a koltozest. Holnap megprobalom lefenykepezni a nagy mintaiveket is, es igyekszem rovid leirast kesziteni mindegyik kephez, hogy legyen elkepzeles arrol milyen mintak vannak az adott ujsagban ill konyvben.
Az arrol nincs elkepzelesem, szeretnem, ha hasonlokeppen lenne, mint az Adrienn alma blogon. Tehat ha erdekel valamelyik, akkor legyszives irj egy arat, ha valaki tobbet ajanl erte, akkor O viheti.
Az egyszeruseg kedveert beszamozom a kepeket, a szamokra hivatkozz legyszives ha megjegyzest irsz.
Koszonom!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15. Elkelt (Kiwy)

16.

17.

18.

19. Elkelt (Kiwy)

20.

21.

22. Elkelt (Kiwy)

23.

24.

25.

26.

27. Elkelt (Kiwy)

28.

29. Elkelt (Kiwy)

30. Elkelt (Kiwy)

31.

vasárnap, június 19, 2011

Keresztszemes minden mennyisegben

Azt hiszem most mar elarulhatom, hogy koltozunk. Nem mertem addig megirni amig 100% nem lesz. Szerdan kapjuk meg a kulcsokat es kezdhetunk atcuccolni.  Elkezdtunk mar dobozolni, igy talan kicsit konnyebb lesz lebonyolitani. Jo lenne tullenni rajta...

A pakolas soran elokerult jopar angol nyelvu keresztszemes ujsag, keresztszemes minta es keresztszemes konyv. Szivesen megvalnek toluk es eladnam olyanoknak, akik jo hasznat vennek. Teged erdekelne esetleg? Kerlek hagyj itt megjegyzest es maris fotozom, majd felrakom ide a kepeket, hogy mikrol lenne szo. Vannak kisebb mintak es orias kepek is, macigyujtemeny, cicak, kutyak es mas allatok. Aki a viragokat szereti, annak is tudok mit ajanlani. Nem utolsosorban ha megvasarolnad barmelyiket, azzal hozzajarulnal a kocsim megvasarlasahoz....

Varom az erdeklodo bokogetok jelentkezeset! :)

Bagolymania Martin modra

Ugy vettem eszre, hogy mostanaban a bagoly egyre kozkedveltebb lett. A neten rengeteg leirast lehet talalni kotott, horgolt ill. egyeb modon elkeszitett bagolyrol. Martin mar egesz kicsi kora ota vonzodik hozzajuk, bagolymaniaja van. Mar gondoltam ra, hogy osszerakom es lefotozom az osszes baglyos dolgat. Ami elkepeszto, hogy soha nem eleg neki belole. Amint meglat valahol egyet, maris kozli, hogy ilyen meg nincs neki. Ilyenkor mindig keszitek neki itthon egyet, aztan jon az elismeres, hogy ez sokkal szebb, mint amit lattunk. :)

Ocsem Bagoly-nak hivja Martint. Amikor voltunk Mo-on (kb. masfel eves volt Martin) es elvittuk az allatos konyvet, Ocsem kerdezgette mi van a kepeken. Elso kep a bagoly volt, ra is vagta a nevet. De olyan edesen ejtette ki, hogy mindenki nevetett. Ezutan barmire mutatott, mindenre azt mondta bagoly, es sajat magan hangosan kacagott. Azota mindig ha beszelek Ocsemmel, azt kerdezi: "Bagoly jol van?" Mivel ket ocsem van, Martin is ugy kulonbozteti meg oket, hogy a Bagoly testverem es a testverem. :)

Szoval bagolybol sosem eleg, ezert keszult ez a peldany a napokban. Mar eleg regota megigertem neki, hogy megkotom, de feltem nekivagni, mert meg soha nem kotottem figurat. Ezt a baglyot a Let's knit magazin 2010. szeptemberi szamaban nezte ki maganak. Miutan megkerdezte, hogy ugye ezt megkotom meg elotte, hogy elutazom mo-ra, igy nekialltam. Meglepoen gyorsan haladtam vele es Martin legnagyobb oromere 2 nap alatt el is keszultem vele. Ezert nem haladok a sajat csipketakarommal, amit magammal kellene vinnem mo-ra.....

A bagoly magassaga 25cm, a kis macie pedig 10cm. Kivetelesen 100% akril fonalbol kotottem Martin kulon keresere. Azt hiszem elsore egesz jol sikerult. A kisfiam termeszetesen imadja. :)

szerda, június 15, 2011

Azoknak akik utalni szeretnenek.....

Ezt a bejegyzest azoknak irom, akik esetleg megprobalkoztak azzal, hogy utalassal kuldjenek penzt nekunk.
Nem tudom, hogy minden bank ilyen sok adatot ker-e, mint az OTP, de potolnom kell nehany adatot amik nelkul az utalast nem lehet megtenni.

A szamlaszam formatuma IBAN.
A BIC vagy SWIFT azonosito: NWBK GB 2L
A bankunk neve: Natwest Bank

Ezeken kivul az OTP kerdezi a lakcimem es a bank cimet is, de nem irja, hogy kotelezo lenne kitolteni. Ha valakinek emiatt nem engedelyezne a bank az utalasat legyen szives jelezze, hogy potolhassam.

Elnezest azoktol akik eddig hiaba probalkoztak.
Koszonjuk a segitseget!

Rajottem....

Rajottem, orulok es megosztom, hatha valaki meg nem tudja, hogy kell szalaggyapjut fonni. Marmint nem fonalla, hanem ugy mint ahogy a hajat szoktak fonni. Mindezt ugy, hogy a szalaggyapju egy darabban marad es nem kell 3 reszre tepni.

Nekem csak feher gyapjum volt ami olyan hosszusagu, hogy le tudjam fotozni. Az szinatmeneteseket nem volt szivem elszakitani...
A szalaggyapjut elnyujtott N alakba fektetjuk, a szarai egyforma hosszuak legyenek.
A jobb felso szarat bedugjuk az N bal felso reszebe, lasd a kepen (felso kozepso).
Igy kialakul a fonas 3 szara. Abal oldali szarral kezdjuk a fonast, majd vegigfonjuk az ismert modon.
Amikor a vegehez erunk, a szabadon maradt veget atdugjuk a kialakult hurkon.
Osszetekerjuk es orulunk, hogy sikerult. :) Tobbszinu gyapjubol persze jobban nez ki.


A kepminosegert elnezest kerek, de be volt borulva es nem tudtam jobb kepeket kesziteni....
Remelem lesz akinek ujdonsagot mutattam es velem fog orulni. :)

Nem birtam ki....

.... es festettem. Nem birtam ki. Muszaj volt kiprobalnom amit Harmatcseppek Zsu tanacsolt. Koszonom a segitseget, azt hiszem elegedett vagyok a vegeredmennyel. :)
Eloszor BFL szalaggyapjut festettem, probaltam a piros es a sarga minel tobb arnyalatat elerni. Az alap sarga szin szinte teljesen eltunt, de ugy gondolom a tobbivel nincs gond. Ime a vegeredmeny:


(Zarojelben megjegyzem, hogy mivel pirosat fotozni szinte keptelenseg, igy nem 100%-ban adja vissza a kep a valosagos szineket. Photoshopban azert probaltam allitani rajta kicsit.)

Amig vartam, hogy kesz legyen a festes, addig kevertem ki meg szineket es kiprobaltam egy masik uj, altalam meg nem alkalmazott festesi technikat. Ehhez sajat fonasu BFL ketagu fonalat hasznaltam. Miutan nyakig festekes lettem (vegen mar a Ferjemet is befogtam), a hokezelest a mikroban vegeztem ketszer 2 perc alatt. Szinte semmi szine nem volt a viznek oblitesnel ugy magaba szivta a festeket. Nekem nagyon tetszik es meglepetes volt, hogy lilas szinek jottek letre, pedig csak kek es zold szinek kulonbozo arnyalatait hasznaltam.


Mas.
Ma sikerult vegre elinteznunk a hazautazasi engedelyem, miutan hetfon lukra futottunk, ugyanis Punkosdkor nincs ugyfelfogadas, de az angol munkaszuneti napokon se! Igy ma ujra nekiindultunk, de egy szavam sem lehet. Az ugyintezo soron kivul kijott az utcara alairatni a papirokat majd a Ferjem segitsegevel bennt kitoltottek mindent es mar johettunk is el. Azt igertek 2-3 nap alatt itt lesz, mert surgossegi ugykent kezelik. Hat remelem, mert ennek oromere ma megvettuk a repulojegyemet, julius 5-en utazok Mo-ra. Inteztunk segitseget is, a check-in-tol egy kisero visz egeszen a repulore, majd erkezes utan varni fog valaki, aki leszed a geprol es atad Anyukamnak.
Mikor Martin megtudta, hogy mikor indulok, fogta a naptart es konnyben uszo szemmel szamolta a napokat, hogy meddig leszek tavol Tole.... :( Nekem is osszeszorul a torkom, ha erre gondolok, de muszaj vegigcsinalnunk. Jo lenne mar tul lenni az egeszen. :(

péntek, június 10, 2011

Ezt nem hiszem el!

Nem terek napirendre a nagykovetseggel folytatott telefonbeszelgetesunk ota. Ugyanis a kovetkezo tortent:

A magyar professzorral Anyukam megbeszelte, hogy julius elejen tudnek utazni az esetleges mutetre. Az utlevelem viszont lejart 1 honapja (miert ne pont most). Azt tudtuk, hogy itt nem tudjak meghosszabbitani, mert nem tudnak ujjlenyomatot venni. Ezert minden magyart egy egyszeri hazautazasi engedellyel Mo-ra iranyitanak amig ott elkeszul az utlevel, hogy vissza tudjanak jonni, mert ugye az ideiglenes papir csak egy utra szol. Igen am, de en nem tudok csak ugy ide-oda repkedni utlevelet csinaltatni ezert nem is eroltettuk aprilisban. Akkor meg nem is almodtam rola, hogy valaki elvallalja a mutetet.
Parom felhivta a nagykovetseget, hogy mit tanacsolna nekem, hogy tudjuk elintezni a hazautazasi engedelyt. A ferfi elmondta, hogy be kell mennunk a kovetsegre es ott kell kitolteni egy nyomtatvanyt. Ahova mellesleg be sem tudok menni, mert nincs megoldva az akadalymentesites, igy ismet az utcan kell majd papirokat toltogetnem, mint amikor Martin utlevelet inteztuk. Elmondta azt is, hogy vigyunk ket fenykepet, felbelyegzett valaszboritekot, penzt az engedelyre es meghivot. Meghivot???? Milyen meghivot? Erre a valasz az volt, hogy egy meghivot a korhazbol, hogy azert kell hazautaznom, mert var a professzor. Hat ilyet meg nem hallottam. Ezek szerint meghivo kell Mo-rol, hogy hazautazhassak ha nincs utlevelem???? Egyszeruen nem hiszem el, johogy nem mar vizumot kernek. Ja es meg kerdezte, hogy mikorra van repjegyem. Repjegy? Hisz azt sem tudom mikor kapom meg a hazautazasit. Ha nem jon meg mire mennem kell, akkor feleslegesen vettuk volna meg a jegyet? Arrol mar nem is beszelve, hogy mivel egyre kozelebb erunk az utazas idopontjahoz, annal dragabb lesz.....
Anyukam beszelt az orvossal, nem is hallottak meg ilyen meghivorol es ok nem tudnak ilyet kiallitani. Vegul elment a volt haziorvosunkhoz, akihez O is jar, es megprobalt tole kerni. Vegul kaptam egy igazolast amiben leirta, hogy korhazi kezelesre van szuksegem Mo-on, pecset, alairas. Remelem hetfon elfogadjak, mert ha nem.......

hétfő, június 06, 2011

Moshi Monster

Nem tudom, hogy Mo-on hogy van, de itt a gyerekek meg vannak orulve a Moshi Monster-ert. Ez egy gyerekeknek szolo weboldal, ahol Monstereket lehet adoptalni, majd kulonbozo feladatokat lehet megcsinalni amiert jutalmat ad. Ezt lehet felhasznalni a lakasa ill kertje fejlesztesere. Termeszetesen Martinnak is van egy szornyecskeje. Tegnap ezt a kepet hozta hozzam.....


... es azt mondta: " Ilyen az en Monsterem, ugye tudsz nekem horgolni egyet?"
Hat megprobaltam es ilyen lett:



Ugy gondolom elsore nem lett olyan rossz, de biztosan fog meg belole keszulni amin modositani fogok. Ami a lenyeg, Martin el volt ajulva. Osszegezve annyit fuzott hozza: "Anya, imadlak es koszonom szepen!" :)
Ma reggel kozelharcot vivtunk, mert mindenaron magaval akarta vinni az iskolaba. Mivel nagyon vigyaz ra (ertsd senki nem nyulhat hozza, mert baja lesz), igy azzal tudtam meggyozni, hogy az iskolaban biztosan mindenki meg akarja majd fogni. Vegul a Monster itthon maradt, de a lelkemre kototte, hogy vigyazzak ra nagyon. :)
Katsuma-t 100% pamutbol horgoltam. Merete 9cm, felallo fullel 13cm. Termeszetesen tunemezelessel keszitettem az arcat, hasat ill. a disziteseket a fulein, farkan. A hajat szinten gyapjubol "bokodtem".

vasárnap, június 05, 2011

Sapkak minden mennyisegben

Ezek a sapkak szinten a szekreny melyerol kerultek elo, honapok ota vartak arra, hogy rakeruljenek a viragok es a fonal vegei el legyenek dolgozva. Ma befejeztem oket.
Mindegyik 100% pamut fonalbol keszult. Eredetileg fotozashoz szerettem volna hasznalni oket, de mostanaban nem valoszinu, hogy erre sor fog kerulni. Sajnos. :( Ezert ha valamelyik megtetszik es megvasarolnad, akkor legyszives irj egy e-mailt. A penz termeszetesen a kocsim megvasarlasara lesz forditva.
A sapkak kulonbozo mintaval keszultek es mindegyikre mas tipusu viragot varrtam.

Ez a barna horgolt sapka ujszulott meretu. Spiralban horgoltam igy varras nelkuli. Szelere csipkemintat keszitettem. Horgolt viraggal diszitettem. Szelessege korben 34cm, magassaga 13cm.


Vilagoskek fonalbol (a kepen lathatonal elenkebb szinu) horgoltam ezt a sapkat, a kozepen csipkemintaval. Szelet korben pink fonallal diszitettem es kis viragot varrtam ra. Meretei: szelessege korben 36cm, magassaga 15cm.


Eletem elso kotott sapkaja ez a sapka. Zoknikototuvel, korkotessel keszult.Harom retegbol allo diszt kapott. Meretei: szelessege 37cm, magassaga 15,5cm. Nagyon nyulik, ezert sokaig hordhato. :)


Ez a lila sapka ismet horgolt. Szelen csipke diszitessel, nagy viraggal. Meretei: szelessege 41cm, magassaga 16cm.


Es vegul egy csipkemintaju pink horgolt sapka, szinten viraggal diszitve. Meretei: szelessege 36cm, magassaga 14cm.

csütörtök, június 02, 2011

Macilany a szekreny aljabol

Fonalat kerestem a szekrenyben amikor elfeledett kincsekre talaltam. Akkor bukkantam ra egy macira, vagyis csak a fejere meg a testere. Persze a leirast nem talaltam hozza, pedig emlekszem, hogy a netrol mentettem el. Igy linket sem tudok csatolni hozza. Esetleg valaki raismer? A kezeit es a labait sajat elgondolas szerint horgoltam. Majd kitomtem, osszevarrtam es keszult neki egy sal pihe-puha fonalbol. Ime O:




Nagysaga kb. 18cm. 100% akril fonalbol keszult, pofija filcbol van, orrat es szajat himeztem. Szemeihez biztonsagi szemet hasznaltam. Szerintem aranyos lett. Neked tetszik?
Talaltam meg par befejezendo dolgot, ha kesz leszek azokat is megmutatom.

Egy "kis" valtozas

Biztos tobb mindenkinek feltunk, hogy lecsereltem a kepet a kocsinak amire gyujtunk. Amikor elromlott a regi, akkor rengeteget neztunk meg, hogy megtalaljuk azt, ami megfelelo lenne es meg arban is elerhetobb. Akkor talaltuk azt amire elkezdtunk gyujteni. Akcios volt, pont fele arban lehetett volna hozzajutnunk. Tegnap irtunk a cegnek, hogy ha tudjak, mondjak meg, hogy kb meddig lesz akcios, mert meg nincs meg ra a penzunk, de szeretnenk egyet felaron. Ma meg is erkezett a valasz. Ajanlottak egy masik kocsit ami teljesen ugyanolyan tulajdonsagokkal rendelkezik, olcsobb is eredeti aron. Raadasul juniusban akcios lesz, igy olcsobban lehet megvenni, mint a masikat. A ceg pluszban felajanlotta, hogy segiteni tudnak nekunk azzal, hogy elengedik az AFA-t, ezzel tamogatnanak, ha elfogadjuk. Termeszetesen elfogadjuk es itt is megkoszonnem a kedvesseguket, bar ok nem olvassak a blogomat.
Meg szeretnem emliteni Zelnice-t es Harmatcseppek Zsu-t, akiknek koszonhetoen tobb helyrol kaptunk mar segitseget. Mindenkinek nagyon koszonjuk! Bizom benne, hogy sikerul megvalositani az almunkat.... :)

Sajnos rossz dolog is tortent ma. Ketten voltunk itthon Martinnal amikor eszrevettem, hogy nem jon at semmi a kateteren. Mire hazaert a Parom mar olyan fajdalmaim voltak, hogy nem tudtam eltitkolni es Martin nagyon megijedt. Ez a legszornyubb, amikor szegenykemnek latnia kell, hogy baj van. :( Egybol hivtuk a district nurse-t (olyan nover aki hazhoz megy ha gond van a kateterrel), szerencsere eleg hamar megerkezett. Bevonszoltak a szobaba es kaptam uj katetert. Mivel az uj sem mukodott rendesen es a hasfajasom sem akart elmulni, igy be kellett mennunk a korhazba. Akkor mar a fejem is fajt, hanyingerem volt es felment a lazam is. Egybol kaptam agyat az osztalyon ami ellen hevesen tiltakoztam, de mondtak csak addig kell maradnom amig csinalnak par vizsgalatot es jobban leszek. Kaptam gyogyszereket, vettek vert. Kiderult, hogy cukrom is az egekben van. Egesz nap ott voltunk, este johettunk haza. Mivel nem tudtak meddig kell maradnom, igy Parom es Martin is vegig ott voltak velem. Olyan rossz, hogy ilyenkor nincs segitsegunk aki vigyazna ra. Olyan tunderien viselkedett, hozta a hidegvizes borogatast a fejemre, mert lazcsillapitot nem szedhetek. Leste minden mozdulatomat, kerdezte szuksegem van-e valamire es latszott a kis arcan az aggodalom. Gyoztem mondogatni neki, hogy minden rendben van, nincs semmi baj, mindjart jobban leszek es megyunk haza, nem kell otthagyniuk. Aztan odafekudt mellem, odabujt es simogatta az arcomat. A noverek el voltak ajulva, mondtak, hogy egy angyal. Igen, Martin tenyleg az. Nem tudom, hogy egy ekkora sziv, hogy fer el egy ilyen kicsi emberben.....
Megjott ma a level is, hogy mikor kell mennem a korhazba mutetre, amikor atrakjak a hasamba a katetert. Ha minden jol megy juliusban Mo-on, ha a professzor megmut es utana nem lesz mar ra szuksegem, akkor meguszom az atrakast. Ugyanis augusztus 3-ara kaptam idopontot. Legyszives drukkoljatok nagyon!