péntek, május 27, 2011

Talan mostanaban utoljara....???

.... festettem ma gyapjut? Nem, nem szeretnem abbahagyni, most kezdek talan igazan belejonni. Viszont szuneteltetni vagyok hajlando. Ami ugyan rossz, de talan egy jobb  idoszak kezdete lesz....
Nem beszelek tovabb rebuszokban, ugy alakult, hogy hosszu kereses utan talaltunk egy hazat, ahova el tudnank koltozni. Igaz kicsit kisebb, mint a mostani, de sok elonye van. Eloszor is olcsobb sokkal, aztan nem full padloszonyeges (a mostaniban meg a furdo is az, es ettol megorulok). Igy nem szakadok bele a takaritasba vagy kapok sirogorcsot, hogy kosz van es nem tudom megcsinalni. Az udvar es a garazs is haromszor akkora, mint a mostani, es van egy kis haz ami az en birodalmam lehet, igy kiszorul minden olyan tevekenyseg a hazbol ami rendetlenseget okozott eddig. Drukkoljatok, hogy sikeruljon, mert nagyon szeretnenk!

A masik jo hir, es ami miatt nem fogok festeni, hogy Anyukam felkereste a professzort Magyarorszagon aki egyszer mar rendberakott Martin szuletese elott. Az a mutet utan ugy lettem spontan terhes, hogy azt mondtak soha nem lehet gyerekunk es akkor jelentkeztunk lombik programra. Mikor eloszor mentunk vizsgalatra, akkor derult ki, hogy mar baba novekszik a hasamban. :) Szoval Anyukam elmeselte neki, hogy itt nem csinalnak az orvosok velem semmit. Nagyon meg volt lepodve, de azt mondta, hogy mar ne is csinaljanak semmit, mert menjek el hozza es megnez. Ha minden jol megy, es nem igaz amit itt mondanak, hogy az eletembe kerulne egy ujabb mutet, akkor megmut. Remelem, hogy ha jarni nem is fogok a mutet utan, de legalabb nem kell eletem vegeig kateterrel es nagyon eros fajdalomcsillapitokon elnem.
Ha jovo heten rabolintanak a koltozesre, akkor junius vegeig kell innen elmennunk. Emiatt csuszik az orvos is, mert egyelore nem tudom ki es hogy visz el Magyarorszagra. A koltozes nagyon nehez lesz, felek tole nagyon, mert segitsegunk ugye nincs..... :(  Jovo hettol Martinnak ismet 1 het szunet lesz a suliban, azt hiszem elkezdek vele dobozolni. :)

Remelem majd nyar vegen, az uj hazban, talan meggyogyulva, mar csak egy rossz emlek lesz az elmult nehany ev..... A blogomat pedig igyekszem nem elhanyagolni.

Ezek pedig a kepek amiket ma festettem. BFL gyapju, etelfestekkel festettem. Itt meg szeretnem emliteni Harmatcseppek Zsuzsat, akinek teljesen ismeretlenul irtam uzenetet, es ennek ellenere minden felmerulo kerdesemben segitseget nyujtott. Sot, felajanlotta, hogy ha Magyarorszagon jarunk, akkor szivesen meg is mutatja azokat a dolgokat amiket nem tudok. Koszonom megegyszer! Jo lenne, ha sok hasonlo emberrel hozna ossze az elet!


Fonalfestes novenyekkel

Legutobb emlitettem, hogy Zelnice blogjanak olvasojakent en is kedvet kaptam kiprobalni a termeszetes alapanyagokkal valo festest. Elso alkalommal tincseket festettem kaveval. Mivel nalunk senki nem kavezik, igy nescafe-t vettem (persze a legolcsobbat) es azzal probaltam minel barnabb szint varazsolni a gyapjura. Sajnos nem sok sikerrel. A vegeredmeny ilyen lett:


A legutolso Piktor Pentek a barkakkal valo festesrol szolt. Na ez sem indult valami jol. Nyirfabarka hianyaban nyarfabarkat szedtunk amikor hazafele jottunk es felkialtottam, hogy barkat lattam. :) Aznap mar nem volt erom nekiallni megfozni, igy talcara ontottem, hogy ne fulledjen be a szatyorba. Masnap jon a parom, hogy milyen vattat raktam a talcara. Neztem ertetlenul, nem tudtam mirol beszel. Na amikor meglattam..... Egybol irtam Zelnicenek, aki nagyon keszsegesen es gyorsan valaszolt, hogy ugyan ilyennel meg nem talalkozott, de szerinte ebbol mar nem lesz festek. Ezuton is koszonom neki a segitseget!
Kb. 1 het mulva sikerult ismet erdo ill. fak kozelebe kerulnom, de hiaba lestem a nyarfakat, mar mindenhol "vattaba" borultat a fak. Mar teljesen lemondtam arrol, hogy iden barkaval fogok festeni, amikor a kozeli country park-ban nyirfabarkat talaltunk. A fura az volt, hogy csak 2-3 fa volt tele vele es csak ezek alatt tudtunk szedni, pedig volt tobbszaz nyirfa meg mellettuk. Amikor kanyarodtunk ki a foutra ismet elkialtottam magam, meg kell allni, erdei kutyatejet latok. Parom megallt es kiszallt nekem szedni egy jo nagy csokorral.
Nem biztam a veletlenre, meg aznap fazekba kerult minden, persze kulon-kulon. Olyan szag terjengett a hazban.... Hagytam a novenyeket az eloirtak szerint allni masnapig, aztan leszurtem. Addig fontam 2db 5dkg-os motring fonalat BFL gyapjubol.
Amikor a festesre kerult a sor nagyon elbizonytalanodtam. Tul kevesnek talaltam a festolet es nem mertem tovabb higitani, mert feltem, hogy akkor nem fogja be a gyapjut rendesen. Hat ez a tapasztalat hianya. Akkor jott egy otlet, mi lenne ha osszeontenem a barnas barkalevet a sarga kutyatejbol keszulttel. Vegul igy lett, es nem higitottam egyaltalan vizzel. Amikor a fonal kihult a leben,  akkor lattam, hogy szinte alig lett halvanyabb a le, ekkor egy ujabb adag fonalat foztem meg benne. Az elsobol kivizold, a masodikbol szep sarga lett. A kepek nem teljesen adjak vissza a valos szint.



A napokban elkeszultem a Boleroval festett pink gyapju fonasaval is. Egyagura hagytam egyelore, nem tudom mi legyen belole. Talan egy csipkesal magamnak? El tudnek kepzelni belole egy keskeny, hosszu salat valami csipkemintaval. Valakinek valami jo otlet esetleg? A fonal kb. 5 dkg es 200 meter.

péntek, május 20, 2011

Gyapjufestes

Most pedig kovetkezzen egy vidamabb tema: a gyapjufestes. Vagyis kepes beszamolo a festos probalkozasaimrol.

Ezt a Lleyn gyapjut Martinnal kozosen festettuk etelfestekkel. A szineket O valasztotta es O csopogtette ra. Mikroban keszult.


Szinten Lleyn gyapju. Piros-kek elore kevert festekkel festettem mikroban. Nem ennyire piros a valosagban, inkabb lilas arnyalatu.


Lleyn gyapju, Landscape festekkel festve. Red ocre (barnas piros)-zold-sarga szinekkel mikroban festve.


Ez is az elso Lleyn gyapju szallitmanybol valo. Eloszor befestettem sarga-piros etelfestekkel, de a piros teljesen eltunt rola. Iszonyu ronda rikito sarga gyapjut szedtem ki a mikrobol. Ekkor mergemben beleraktam 1-1 zacsko epres es meggyes Bolero italporos, ecetes vizbe es visszaraktam a mikroba. Ez lett belole.


Ez is az elore kikevert festekkeszlet sarga es kek festekevel keszult, szinten mikroban. Probakartolas utan szinte egyszinu zold lett, ezert ugy dontottem, hogy csak fellazitom a szalakat es a tincsekbol fogom megfonni. Egyelore meg var a sorara. :)


A Lleyn gyapju utolso adagjat festettem elvileg ugyanugy, mint a feljebb lathato hasonlo szinut. Red ocre-sarga-zold szinekkel, mikroban. Igazabol nem ertem miert nem lett ugyanolyan szinu, de mindegy, igy is tetszik. Lehet kombinalni fogom a kettot es nem kulon-kulon fonom majd meg.


Ezeken kivul keszultek egyszinuek is es termeszetes festekkel festett fonalak is. Utobbiakat a Zelnice blogjan talalhato "Piktor Pentek", termeszetes festessel fogalalkozo leirasokon felbuzdulva festettem. Amint lekerulnek a kepek a fenykepezogepemrol megmutatom milyenek lettek. :)

Mi tortent? Kizarolag eros idegzetueknek!!!

Kicsit elmaradtam a blogirassal megint, foleg azzal, hogy miket keszitettem az utobbi idoben. Sajnos mostanaban megint lekot az orvososdi, hol egyikhez, hol masikhoz kellett mennem. Raadasul a fogam is elkezdett fajni hetfo ejjel, ugyhogy kedd delutan fogaszatra mentunk. Meg szerencse, hogy tudtak adni idopontot... Kiderult, hogy megsertette az elozo doki az ideget amikor csinalta a fogamat Mo-on es az gyulladt be. Gyogyszert raktak bele, betomtek, jovo heten kedden kell mennem ujra. :(

Jott egy level a haziorvostol, hogy a mellekelt beutaloval menjek el eves vercukor ellenorzesre, majd ha megvan az eredmeny, akkor el kell vinnem neki a cukormero kutyumet, hogy megnezze milyen ertekeket mertem miota nem latott. Hat nem lesz elragadtatva az tuti, mert megint 15-20 korul meregetek.... :(
Aztan beutaltak pszichiatriara is, mert elvileg evente kell kontrollra mennem es nem voltam mar 2 eve. Nem voltam tul boldog attol amit az orvos mondott. Meg vannak gyozodve, hogy depresszios vagyok es ezert kaptam gyogyszert, hogy megnezzek lesz-e valtozas az allapotomban. Ha nem lesz, akkor vegre talan leszallnak rolam, mert en NEM VAGYOK DEPRESSZIOS!!!!!

Ma a haziorvoshoz volt idopontom, mert a hasam mar akkora, mint amikor 8 honapos terhes voltam Martinnal. :( A hirek hallatan padlot fogtam.... Egy mutetre lenne szuksegem az orvos szerint amit senki nem vegez el, mert iszonyu rizikos es minden orvos felti a karrierjet. Emiatt ugy nez ki, hogy eletem vegeig nem szabadulhatok meg a kateteremtol es a terhes kinezetemtol. Raadasul be kell fekudnom a korhazba es atrakjak a katetert a hasamba, mert nem maradhat alul hosszu tavon. :( Ahhoz, hogy nem tudok jarni semmit nem tudott hozzafuzni. Ugyhogy a heten annyit sirtam, mint maskor tobb honap alatt szoktam.

Most az a celunk, hogy elokeritsunk akar a fold alol is egy orvost aki vallalna a mutetemet. Anyu felkeresi a professzort aki 8 eve mutott, hatha.... mi pedig magankorhaz utjan probalkozunk. Bar meg nem tudom mibol fizetjuk majd ki a tobb tizezer fontot... :( Ezert elsosorban a magyar vonalban bizok.
Ha valakinek van orvos ismerose, legyen olyan kedves es irjon, hogy el tudjam kuldeni a reszleteket.
Hatha pont Te tudsz segiteni! Koszonom elore is!

Szepsegek

Miota elkezdtem fonni, azota csak olyan gyapjuval dolgoztam, ami egyenesen a baranyrol erkezett. Szuletesnapomra viszont ezeket a szepsegeket kaptam.

Ezekkel a Ferjem lepett meg:


Ezek pedig Magyarorszagrol erkeztek, Anyukam kuldte oket:



Az egyik gombocnak egybol neki is estem es egyagu fonal keszult belole.
A fonal 10 dkg es 308 meter lett. Fura volt fonni az elejen, de a vegere egesz jol belejottem es sikerult egy aranylag egyenletesen font motringot keszitenem.


Ugyan nem szamoltam be rola eddig, de a festest sem hanyagoltam. Ezt a BFL szalaggyapjut Landscape festekkel festettem "handdyeing" technikaval.

A folyamat a kovetkezo:
1. A szalaggyapjut ecetes vizben aztattam fel orat, kozben kikevertem ill. elokeszitettem a festekeket.
2. Tobb retegu folpack-ra fektettem, hosszu csikokba igazitottam.
3. Az festeket raontogettem ovatosan ill. ecsettel (en szivacsos vegu ecsetet hasznaltam) rakentem szakaszokban. Epp annyit, hogy mindenhol festekes legyen, atszivarogjon az aljara is. (en akarattal hagytam keves feher reszt)
4. A vegen becsomagoltam folpack-ba es csigaba tekertem.
5. A tuzhelyen, labosban, paroloracson "paroltam" fel orat majd megvartam amig kihult.
6. Kicsomagoltam es addig oblitettem amig engedte a festeket. Harom oblites eleg is volt, szepen felszivta a festeket.

Tapasztalatok:
A gyapju egyaltalan nem ragadt ossze, nem filcesedett. Nekem jobban bevalt, mint amikor vizbe rakva foztem. Akkor ovatosabban kell banni vele ugye, mert a drasztikus homersekletvaltozastol ill. a nem ovatos kevergetestol ugy osszetapad, hogy nem lehet szetszedni.

Elegedett vagyok az eredmennyel, kivancsi vagyok milyen lesz fonas es cernazas utan.

szombat, május 07, 2011

Horgolt Lucy :)

Ez a horgolt kutya olyan fajta, mint a mi Lucy kutyank. Ezert is horgoltam meg egybol ahogy ratalaltam a leirasara. Mar nehany honapja keszult, csak arra vart, hogy tunemezelessel befejezzem a reszleteket. Mar banom, hogy 100% pamutbol horgoltam, mert igy a fulenel a loop stitch-eket (nem tudom magyarul hogy hivjak) nem tudtam szepen megcsinalni. A lenyeg, hogy Martinnak nagyon tetszett, alig tudtam elcsenni tole fotozasra. :)
A mintat itt talaltam: http://greatamigurumi.blogspot.com/2010/04/puppy-patterns-shepherd-collie-beagle.html
Annyit valtoztattam rajta, hogy horgoltam neki kek nyakorvet tunemezelt biletaval. Szinten tunemezelessel keszultek a szemei, orra, szaja es a tappancsai is.
Ime a horgolt Lucy:


Es a mi Lucy-nk:

szerda, május 04, 2011

Tunemezeles tutorial

A tunemezelessel (needlefelting) nem olyan regen kezdtem el foglalkozni. Nem is vagyok nagy szakertoje, tenyleg csak a legalapvetobb dolgokat ismerem. Onallo dolgot nem is keszitettem meg ezzel a technikaval, csak horgolt, kotott dolgok diszitesere szoktam hasznalni. Azt szeretnem bemutatni, hogyan lehet egy horgolt figuranak szemet es egyeb dolgokat kesziteni varras ill. himzes nelkul.

Amire szukseg lesz:
- egy horgolt vagy kotott figura (nalam egy sajat tervezesu bagoly)
- gyapju, roving vagy top kulonbozo szinekben
- nemezelotu
- ollo


Elkeszites menete:
1. Fekete gyapjubol levagunk ket kicsi csikot es kicsi golyova sodorjuk. Akkorak legyenek kb. amekkora szemet szeretnenk kesziteni.


2. A megfelelo helyre tesszuk es a nemezelotuvel elkezdjuk bokodni, kozben ugyelunk arra, hogy kor alaku es a kivant meretu maradjon. Addig kell bokodni amig sima feluletet kapunk, azaz filcesedik.


3. Elkeszitjuk ugyanigy a masik szemet is.



4. Feher gyapjubol csikot vagunk ami korbeeri a fekete szemet.


5. Elkezdjuk ezt is bokodni, belulrol kifele haladva, korbe-korbe. Vigyazunk, hogy a fekete reszre ne menjunk ra es hogy megmaradjon a kor ive.


6. Addig bokodjuk amig az egesz gyapju befilcesedik.


7. Ha nem eleg nagy a feher kor, vagy tul vekony lett a reteg es kilatszik a horgolas, akkor rakunk meg ra gyapjucsikot es azt is rafilcesitjuk. Addig csinaljuk amig el nem erjuk a kivant nagysagot. Nalam is latszik, hogy eloszor kicsi lett.


8. Elkeszitjuk a masik szem korul is. Ha szukseges, akkor igazitunk mindket szemen, hogy egyformak legyenek.


9. Sarga gyapjubol levagunk egy kis darabot, golyova sodorjuk es a csor helyere rakjuk. Haromszog alakba bokodjuk, szinten filcesedesig.


10. A vegen drapp gyapjubol levagunk egy csikot, kigyova sodorjuk es a szem felso felere bokodjuk. Ezen kivul a fantaziankra van bizva, hogy meg mit es hova keszitunk. Lehet neki labat rakni, vagy disziteni a testet, szarnyat.


Mielott belevagnank egy dologra fel szeretnem hivni a figyelmet: VIGYAZZ, HOGY NE SZURD A KEZEDBE A TUT, AMIKOR BOKODOD A GYAPJUT!!! Ha lapos dolgot dekoralsz tunemezelessel, akkor celszeru vasarolni specialis szivacstomb alatetet hozza. Igy elkerulheto a baleset es szebben lehet a mintat elkesziteni. Ha viszont 3D-s figurat dekoralsz, akkor figyelj ra, hogy ne bokd at a gyapjut a figura tuloldalara.

Jo bokogetest mindenkinek! Remelem sikerult ertheto es hasznalhato leirast keszitenem. A bagoly elkeszitesenek a leirasa hamarosan megvasarolhato lesz! :)

Anyak napja

Vasarnap nagy meglepetesben volt reszem. Azzal ebresztett Martin, hogy felkoszontson anyaknapja alkalmabol. Ez azert lepett meg, mert az angol anyaknapjan (aprilis 4-en) mar kaptam ajandekot es nem szamitottam ra. Most is kaptam egy sajat keszitesu kepeslapot, amibe magyarul irta bele, hogy "Boldog Anyaknapjat". A raadas pedig egy vers volt, Agh Istvan: Viragosat almodtam cimu verse. Mondanom sem kell, hogy nagyon meghatodtam es boldog voltam.
Ezt a kepeslapot keszitette nekem Martin:


Arra gondoltam, hogy valamivel nekem is meg kellene lepnem, igy horgoltam neki egy kicsi szivet. Azt mondtam neki, hogy ez a sziv mindig arra emlekeztesse, hogy a vilagon Ot szeretem a legjobban es mindennel fontosabb nekem. Nagyon orult neki, bekoltoztette az almajaba, a kis kukacka melle, es egesz nap vitte mindenhova. Este pedig az agyaba rakta, es azt mondta: "Anya, ez most olyan, mintha itt aludnal velem..."
Kell ennel boldogabb anyaknapja?
A kepeken lathato az almaban lako kukacka, a sziv, az alma egeszben es vegul az alma szetszedve, benne megbujik a kukac es a sziv.





Itt is szeretnek Anyukamnak nagyon boldog anyaknapjat kivanni Martin neveben is!

Weymouth-i nyaralas 1. resz

Ahogy igertem, kovetkezzen egy kepes beszamolo a nyaralasunkrol.

Mivel a sajat lakokocsink ki volt adva egesz aprilisra, igy ugy dontottunk, hogy berelunk egy masik lakokocsit olcsobban, igy jut is, marad is. Sokaig nezelodtunk, hogy merre is induljunk, vegul Weymouth-ra esett a valasztas. Azt hallottuk, hogy Dorset szep, hat igy is van.
A 4 nap alatt nagyon sok helyen jartunk, sajnos nem mindig vittem el a fenykepezogepem. :(
Jartunk a weymouth-i tengerparton. Kalandos volt odajutni, mert a terkepen nem volt jelolve, hogy hegyen-volgyon, mezokon, foldes uton es lakokocsiparkokon keresztul kell menni. Sokszor vissza akartunk fordulni, de mindig azt mondtuk, ha mar eddig elkinlodtuk magunkat, akkor mar menjunk. A legdurvabb az volt, amikor az erdei osveny kis utjanak kozepen egy fa paddal es egy keritessel le volt zarva az ut. Akkor mar kb 1 oraja gyalogoltunk (ill. en ultem a tolokocsiban). Vegul ugy dontottunk, hogy atmaszunk. Eloszor engem kirakott a parom a padra, majd atemelte a kocsit, atrakta a gyereket, kutyat, aztan kovetkeztem en. Na az szep mutatvany volt..... de sikerult. Visszakerultem a kocsimba es mentunk tovabb. Szinte hihetetlen volt amikor megpillantottuk a tengert.
Sajnos en nem jutottam sokaig, a molon uldogeltem amig a fiuk jatszottak, de ezt mar egyszer irtam.


Keso delutanig maradtunk, majd elindultunk vissza. Mivel a terkepunkon a fout nem volt jelolve, eltevedni pedig nem akartunk, barmennyire is gazos volt az ideut, kenytelenek voltunk arra visszamenni. A kulonbseg annyi volt, hogy mivel Martin is, a kutya is ki voltak dolve, igy az olemben ult Martin, az oveben pedig a kutya, parom meg tolt minket. Nem mondom, hogy nem neztek meg minket.....

Masnap Lyme Regis-be mentunk. Utkozben megalltunk Seatown faluban. Par orat toltottunk ott, aztan indultunk tovabb.



Lyme Regis egy halaszfalu, ami arrol hires, hogy az itt talalhato vedogaton (Cobb-on) szallt partra Monmouth herceg 1685-ben. Ezek a kepek a vedogaton ill a vedogatrol keszultek.






A masik amirol hires ez a hely, hogy rengeteg fossil-t, azaz megkovesedett allati maradvanyokat lehet itt talalni, amik a dinoszauruszok korabol, vagy meg regebbrol szarmaznak. Ezert is nevezik ezt a terseget Jurassic Coast-nak. Rengeteg olyen uzlet van itt, ahol szinte csak itt talalt fossilokat arulnak. Szerveznek gyalogturakat amiknek a celja, hogy fossilokat keresnek. Termeszetesen a fiuknak is kellett egy. Mivel a lepcsokon lemenni nem tudtam, igy nem tudtunk keresni magunknak, maradt az, hogy vettunk egyet. Az elso kepen latszik a hatterben, hogy az emberek keresgelnek a tengerparton.


Folyt. kov. :)

vasárnap, május 01, 2011

Kerlek segits, hogy valora valhasson egy alom.....

Ezt a bejegyzest 3 napja irtam. Azota folyamatosan azon gondolkodom, hogy kozze tegyem-e vagy inkabb ne. Arra jutottam, hogy meg kell adnom az eselyt magunknak, mert Martin boldogsaga nekem a legfontosabb, es ezert felre kell tennem minden olyan negativ erzest, ami miatt eddig nem tettem kozze ezt.....

El vagyok keseredve, mert elromlott az elektromos kocsim, es ma derult ki, hogy nem lehet megjavitani. :(
Mar a nyaralasra sem tudtam magammal vinni, igy a kezi tologatos kocsival kozlekedtunk, mar ahol tudtunk. Sok helyre keptelenseg volt eljutni, mert ahol nem sima az ut, ott nem gurul. A homokban elsullyed, a lejton halalfelelmem van, a dombon nem tud benne feltolni a parom, stb...

Ami miatt a legjobban el vagyok keseredve, az pedig azert van, mert a kovetkezo tortent:
Husvet elott voltunk nyaralni, ahogy mar tobbszor emlitettem es lementunk egyik nap a tengerpartra is. En persze csak a moloig jutottam el, ott uldogeltem a kutyammal. Ez nem gond, mert barmeddig es barhol eluldogelek, ha tudom, hogy Martin jol erzi magat. Igy is gondoltam, hogy O tenyleg jot jatszik. Az tunt csak fel, hogy allandoan felnez, mintha felne, hogy eltunok, es szinte 5 percenkent odaszaladt puszit adni. Masnap, amikor felmerult, hogy menjunk le megint a tengerpartra, Martin rosszkedvuen kozolte, hogy O nem szeretne menni. Hiaba faggattam, hogy miert nem akar menni, csak annyit valaszolt, hogy: "Csak azert." Majd kb. 1 ora mulva, egyszercsak megszolalt: " Azert nem szeretnek menni a tengerparta, mert Te nem tudsz odajonni. En nem szeretnem, ha szomoru lennel, mert Mi ott jatszunk es Te messze vagy. Majd akkor menjunk legkozelebb, ha mar tudsz jarni, es akkor kezenfogva setalunk harman, ja meg a Lucy is." Ahogy mondta, lattam, hogy konnyek gyulnek ossze a szemeben. Engem fojtogatott a siras, tehetetlennek ereztem magam, hisz nem tudom, hogy valaha fogok-e meg ujra jarni. :( Lelkiismeretfurdalasom van amiatt, hogy Martinnak miattam rengeteg olyan dolgot kell megelnie amit mas gyereknek nem kell.  Az 5 eves kisfiam ugy viselkedik ill. gondolkodik sokszor, mint egy 10-12 eves.

A mai nap hire, hogy le kell mondanom az elektromos kocsimrol, hogy ezutan meg az iskolabol sem tudom egyedul elhozni Martint, hogy meg annyi helyre sem jutunk el, mint eddig, nagyon megviselt. :( Neztunk masik kocsit, de nem tudjuk megvenni. Meg a sima egyszeru kocsik is dragak, de ugy vagyunk vele, hogy ha mar penzt kell adni erte, akkor olyat szeretnenk amivel egyedul el tudnek menni az iskolaba, vegre el tudnam vinni Martint a jatszoterre vagy a parkba, akar vasarolni is tudnek menni egyedul. Es ami a legfontosabb, hogy minden terepen el tudjak menni vele, le tudjak menni Martinnal a tengerpartra, akar egeszen a vizhez is, es kezenfogva "setaljunk" harmasban, bocsanat negyesben (Lucy-t mindig kifelejtem) es Martint boldognak lathassam. Mert nekem az a legfontosabb, az ad erot a tovabblepeshez, ahhoz, hogy ne adjam fel, hogy meggyogyulok es ujra jarni fogok. Martin hisz bennem, es ezt mindig mondja is.

Meseltem neki egyik nap az Oreg halasz es a tenger cimu meset, a vegen azt mondta Martin: " Ha legkozelebb megyunk a lakokocsihoz, akkor apaval elmegyek horgaszni es kifogunk egy ilyen aranyhalat, hogy azt kivanhassam, hogy tudjal jarni Anya." Es ilyenkor megszakad a szivem.......

Ezt a kocsit neztuk ki, ez tenyleg olyan ami minden szempontbol tokeletes lenne. Akcios most, felaron is nagyon draga. :(


Tobb ismerosom gyozkodott mar arrol, hogy rakjak ki adomanygyujto linket, hogy eljuthassak egy magankorhazba, ahol el tudnak vegezni azokat a specialis vizsgalatokat, amikre szuksegem lenne ahhoz, hogy kideruljon miert nem tudok jarni, miert van kateterre szuksegem, es legfokepp, hogy miert vannak olyan fajdalmaim, hogy ennyi idosen morfium tartalmu fajdalomcsillapitokon kelljen elnem. En viszont nem vagyok az a tipus, aki szeret "keregetni", de most elhataroztam, hogy kiteszem ennek a kocsinak a kepet ide is ill. a masik (angol) blogomra is, hatha valaki hozza tudna jarulni ahhoz, hogy Martinnak legyen meg kedve a tengerpartra menni, mert sikerulne az emberek segitsegevel megvennunk ezt a kocsit.

Nem varjuk el, hogy barki ismeretlenul penzt adjon nekunk. Az elkovetkezo hetekben szeretnek felrakni meg tobb sajat tervezesu horgolasleirast eladasra, mert jelenleg csak husvetiak vannak fennt a masik blogomon. Ahogy szamoltunk kb. 1000-1500 db-ot kellene eladnunk beloluk. Persze akinek nincs szuksege ilyenre, es szeretne segiteni akarmilyen kicsi osszeggel, azt is nagy orommel elfogadjuk. Az a masik tervem, hogy belehuzok a fonasba is, hogy a sajat keszitesu fonalaim eladasabol befolyo osszeget is felrerakjam a kocsimra.
Tudom, hogy mindenki anyagi nehezsegekkel kuzd, de sok kevesbol is osszejohet a sok. Ugy gondolom, hogy nem kerek sokat a leirasokert, ezert bizom benne, hogy el tudunk adni belole annyit, amennyi penzt ki tudunk mar potolni, es meg tudjuk venni a kocsimat.

Ha megtetszik, es meg szeretned vasarolni barmelyik horgolasleirasomat, akkor latogass el a masik blogomra, es kattitnts a mintak alatti "Buy now" gombra vagy Raverly linkre. Segiteni tudsz ugyis, ha barmelyik blogomon a jobb oldalon talalhato "Donate" gombra kattintasz.
Barhogy is segitesz, egy csalad egyik legnagyobb almanak teljesulesehez jarulsz hozza.
Kerlek segits, hogy valora valhasson Martin alma, hogy kezenfogva "setalhassunk" a tengerparton....
Koszonjuk mindenkinek elore is a segitseget, Martin neveben is!

Megjegyzes:
Mivel tobben kerdeztetek, a Donate gombra kattintas utan ketfele modon lehet penzt kuldeni:
1. Ha van paypal account-od, akkor log in es azon keresztul.
2. Credit kartyaval, ekkor csak a kartya adatait kell megadni, nem kell bejelentkezni.
Aki utalni szeretne, a kovetkezo bankszamlaszamra teheti meg:
Norbertne Berki  GB68 NWBK 6023 2780 0625 39

Koszonjuk a segitseget!