szerda, március 30, 2011

Oraallitas es feleves ertekeles

Nem tudom ki hogy van vele, de en meg mindig nem tertem napirendre az oraallitas miatt. Ezt a tavaszit kifejezetten utalom. Vegre kezdett beallni a felborult alvasi szokasom, erre megint borul minden. A gyogyszereim szedeset is at kellett varialnom es ezt nehezen viselem. Foleg a rendszeren, 12 orankent szedendo eros fajdalomcsillapitok miatt. Ma nem is voltam tul jol, szinte egesz nap fekudtem, pedig ki szerettem volna probalni megfonni azt a gyapjut, amit hetvegen festettem. A vercukrom is magas volt egesz nap, hiaba szedem a gyogyszereket, hiaba figyelek oda mit eszem, egyszeruen nem all be. Holnap kellett volna mennem negyedeves vervetelre, de Norbi elkeverte a beutalomat, igy ujat kellett kernunk. Csuszik megint az egesz......

Ma voltunk az iskolaban Parents' evening-en, ami hasonlo, mint Mo-on a fogadoora. Minden csalad kap egy sajat idopontot (a gyereket is kell vinni), amikor a tanarno ertekeli a gyerek munkajat, megbeszelik az esetleges problemakat es meg lehet nezni a fuzeteit. Ugyanis itt bennt tartjak a fuzeteket a suliban, nem hozzak haza soha, csak evvegen adjak oda "emlekbe".
Nagyon buszkek vagyunk Martinra, mert ugye nem anyanyelve az angol, megis a legjobb kepessegu gyerekek koze tartozik. Legjobban az olvasasaval van megelegedve a tanarno. Az iras es a matek is jol megy neki, a feladatokban ritkan hibazik. A tanarno szerint csak akkor, ha elvonjak a figyelmet a baratai. Sajnos a legjobb baratja eleg neveletlen gyerek, allandoan beszel oran, szolitgatja Martint es aggressziv a tobbiekkel. Hetfon kulon asztalhoz ill. csoportba raktak Martint, mert rossz hatassal volt ra a fiu. Az bosszant, hogy Martin allitasa szerint, allandoan azzal fenyegetozik, hogy nem lesz a baratja es masoknak is azt mondogatja, hogy ne baratkozzanak Martinnal. Ezert Martin inkabb benne van a hulyesegben. :( Egyelore nem tiltjuk el tole, de ha eszreveszem, hogy atveszi a baratja viselkedeset, akkor lepni fogunk.
Szoval osszessegeben a tanarno szerint Martin nagyon okos, ertelmes, nyitott a tanulasra es jolnevelt aminek mi nagyon orulunk. :)
Szerettem volna beszurni egy videot ahol Martin olvasasi modszeret lehet latni, de nem sikerult feltoltenem. :( Holnap ujra megprobalom! Vagyis ma, mert mar 2 ora elmult, ezert nem is szorakozok vele tovabb, inkabb megyek aludni......

vasárnap, március 27, 2011

Fotozas es horgolas

Igen, igen! En fotoztam! Kisbabat! Utoljara augusztusban fenykepeztem elesben kisgyereket (Martinon es a csaladban ill barati korben levo gyerkokon kivul persze). Hiaba, kinek kell egy negykezlab kozlekedo fotos??? :( Na de nem adom am fel, bizom benne, hogy ha ritkan is, de egyszer-egyszer elhivnak majd....
Szoval az ugy tortent, hogy Martin baratjanak kistestvere szuletett februarban. En kaptam azt a megtisztelo feladatot, hogy lefotozzam. Nagyon boldog voltam es lelkesen keszultem, sapkakat es egyeb kiegeszitoket horgoltam, kotottem direkt Neki a nagy napra. Sajnos a fotozas nem ugy sikerult, mint ahogy szerettem volna, mert Harry-nek valami miatt nagyon rossz napja volt. Szinte vegig sirt, alig lehetett megnyugtatni, lerakni mar elozo este ota. Arrol meg almodni sem mertem ezek utan, hogy levetkoztessuk vagy sapkat adjunk ra. Semmi nem volt jo neki. :( Egyszeruen nem tudta az anyukaja elaltatni, pedig akkorakat asitott a csopp szajaval, hogy majdnem bekapott. :) Azert igy is sikerult nehany jo kepet keszitenem rola. A szulok keresere meg fogjuk ismetelni a fotozast akkor, amikor mar kialakult napi rutinja lesz Harry-nek. Igaz akkor mar nem lesz ilyen pici, de nem baj, szivesen lefenykepezem barmikor. Nagyon varom a napot!!!
Es akkor jojjon egy kep Harry-rol, aki 6 hetes volt pont a fotozas napjan. Tovabbi fotokat meg rakok fel rola kesobb, ha mar kesz leszek veluk….


Mas:
A masik blogomra feltettem egy sajat tervezesu, horgolt muffin leirast angolul. Ha tetszik es szeretned elkesziteni, de nem erted az angol leirasokat, akkor jelezd es leforditom magyarra es elkuldom emailben nagyon szivesen. Ime a foto rola:


péntek, március 25, 2011

Fonalkeszites, avagy igy kezdodott......

Par napja egy olyan tanfolyamon jartam, ahol megtanulhattam a fonalkeszitest. Egy vegtelenul kedves es segitokesz idos hazaspar (Sue es Bill) tartottak. Megmutattak a kezi kartolast, a gyapju mosasat, festeset es termeszetesen a fonal fonasat rokkan. Nekem nagyon tetszett a tanfolyam, sajnos gyorsan teltek az orak, viszont a nap vegen boldogan tartottam kezemben eletem elso par meter fonalat. :) Ime:


Bevallom buszke voltam ra, mert Sue azt mondta, hogy van hozza erzekem es ahhoz kepest, hogy eletemben eloszor lattam rokkat nagyon jol sikerult a fonalam.
A sikeren felbuzdulva vettunk toluk gyapjut ( Martin szavaival elve "baribundat" ), kezi kartolot, gyapjufesteket es ket napja parom meglepett egy rokkaval. Tegnap gyapjut mostam es festettem, szep nyari szinekkel, de errol majd meg irok, ha letoltom a gepemre a fotokat. Ma a fonast gyakoroltam, abbol a gyapjubol keszult fonal, amit Sue adott mosva-festve es a tanfolyam utan kartoltam, amig nem volt rokkam. Mindig azt hittem, hogy unalmas elfoglaltsag, de nem az! Ejjel-nappal ezzel foglalkoznek, rengeteg otletem van amit remelem sikerul megvalositanom. Egyedul a kezi kartolas az, ami fizikailag kicsit megterhel, de probalom ugy csinalni, hogy felvaltva kartolok es fonok. Almaim kozott pedig egy "drum carder" (nem tudom mi a magyar neve) szerepel, amivel talan konnyebb lesz ez a muvelet. Ha valaki meg tudna nekem mondani azoknak a kezi kartoloval keszult kigyoknak a magyar nevet, azt nagyon megkoszonnem. Sajnos az a gond, hogy ugye en angolul tanultam, angolul ismerem a kifejezeseket, csak azokat a magyar szavakat ismerem, amiket magyar fonalkeszitok blogjain olvastam. Viszont a "rolag" es a "drum carder" szoval nem talalkoztam meg sehol....vagy csak nem jottem ra?!
Vegre itt a jo ido, ket napja szinte egesz nap a kertben voltam. Sot, ma suli utan a fiukkal a kertben uzsonnaztunk. Martin nagyon boldog volt, hogy kimozdultam a lakasbol, meg is kerdezte: "Anya, most mar meggyogyultal es soha nem kell az agyban fekudnod?" Na ez az a pont, amikor megszakad a szivem......

csütörtök, március 17, 2011

Jobb kesobb mint soha....

Azt hiszem ha mar ujra irom a blogomat, illo dolog elsokent bemutatni az uj csaladtagot. O Lucy, magyarul Luszi, a Cavalier King Charles Spaniel kiskutyank. Marcius vegen lesz 6 honapos. Ime egy karacsonykor keszult kep rola:


Novemberben kaptam, miutan ferjem nem latott mas megoldast arra, hogy kirangasson a depressziobol, ami attol alakult ki, hogy amikor Martin iskolaban volt, O pedig dolgozott, akkor en egyedul ultem a lakasban. Az oszi idojaras pedig rasegitett arra, hogy meg az udvarra sem tudtam kimenni. :(
Elvileg Karacsonyra szeretett volna meglepni vele, de amikor keresgeles kozben meglatta Lucy es a testverei fotojat, egybol beleszeretett. Azonnal telefonalt a tenyesztonek, hogy van-e meg elado kiskutyaja es mivel mar csak ketto volt, igy elarulta a titkot es meg aznap delutan el is mentunk kutyanezobe. Mivel olyan helyen laktak ahova tolokocsival nem tudtam bemenni, igy a tenyeszto kihozta megmutatni a kocsihoz. Elsonek Lucyt, de mar vissza sem adtam. :) Nem is akartam megnezni a masik kiskutyat, mert Lucyval szerelem volt elso latasra. Meg tudtam, ha megnezem a masikat is, akkor nem fogok tudni valasztani....

Nagyon sok kutyank volt mar az evek soran, de ennyire nyugodt egyik sem volt. Miota nalunk van egyszer!!! hallottuk ugatni, akkor is azert, mert meglatta este az ajto uvegjeben a ferjem arnyekat es azt hitte valaki van az udvaron. :) Sokszor fel sem tunik, hogy van kutyank. Amellett, hogy nyugodt, nagyon okos is, es ezt nem elfogultsagbol mondom. Az alapveto dolgokat, mint ul, fekszik, marad stb., par ora alatt megtanulta es lattam rajta, hogy elvezi a tanulast. Ezert elkezdtem keresni a neten kulonbozo kutyakikepzo oldalakat, cikkeket. Olvastam sokfele modszert, de legjobban a klikker-trening tetszett meg. Megrendeltem a neten a szukseges eszkozoket es azota rendszeresen tanitom Lucy-t. Mindenkinek csak ajanlani tudom, aki foglalkozni szeretne a kutyajaval, mert 1 honap alatt mar 10 fele dolgot tud. Pl. forog korbe, pacsit ad, osszecsapja a tappancsat a tenyeremmel. Mivel fogzik es nem engedi, hogy belenezzek a szajaba, ezert megtanitottam arra, hogy "Look" (nezni). Ekkor odafekszik es nem szoritja ossze a szajat, konnyen ki tudom nyitni neki es hagyja, hogy akar turkaljak is a szajaban perceken keresztul. Sajnos szukseg is van ra, mert 4 foga nem jo helyen no, be van duzzadva a foginye es be vannak feszulve a fogai. Lehet nem usszuk meg, hogy allatorvossal huzassuk ki neki oket. :( Emiatt nem is igen akar enni, igy kicsit el lett kapatva. Mar nem tudtam elnezni, hogy a reggelije meg este is ott pihen a tanyerjaban szinte erintetlenul, a hasa meg be van esve. Ezert felreteve az elveimet elkezdtem kezbol etetni. Ha egyesevel rakom a szajaba a kajat, akkor megeszi, ha a markomba tobbet rakok, akkor mar elforditja a fejet. Igy eleg mokas es idoigenyes elfoglaltsag lett a kutyaetetes, de nem banom. Majdcsak vege lesz a fogzasnak es akkor minden normalis lesz megint.....

csütörtök, március 10, 2011

Uj blog

A mai nappal elindult az uj blogom, elerheto a truepearlscreations.blogspot.com cimen. Lesznek rajta horgolas-, kotes-, es mas hasonlo kezimunka leirasok. Igaz angol nyelven tervezem az irasat, a blog egy gombnyomassal "magyarosithato". Ha viszont lesz ra igeny, akkor minden bejegyzest ket nyelven fogok megirni. A mintak leirasait angolul keszitem, keresre emailben elkuldom magyarul.
Mivel a statisztikak szerint itt is van latogatottsag, igy tervezem ennek a blognak az irasat is, de csak meghivoval lehet majd olvasni. Ha szeretnel meghivot kapni, varom a megjegyzesed ennel a bejegyzesnel ill. uzenetet is irhatsz az email cimemre: truepearlscreationskukacgmailpontcom.
Varok mindenkit szeretettel!