vasárnap, szeptember 13, 2009

PIF


Vegre nekem is sikerult csatlakoznom a PIF (Pay It Forward) jatekra Zelnice blogjan. Ennek kulonoskeppen orultem, mert nagyon tetszenek a munkai. :)

A jatek ertelmeben varom azoknak a jelentkezeset, akik szivesen kapnanak tolem ajandekot. Az elso 3 jelentkezo, aki megjegyzest hagy ennel a bejegyzesnel, valami szep altalam keszitett ajandekot fog kapni 1 even belul. :) Remelem lesz jelentkezo, nem szeretnek beegni.....


A szabályok:
1.Bárki játszhat, akinek blogja/flickr képtára van.
2. Az első három ember, aki kommentet ír erre a bejegyzésre, ajándékot fog kapni tőlem, melyet én készítek.
3. Ezt az ajándékot az elkövetkező 365 napon belül el fogom juttatni hozzátok.
4. Cserébe előre kell fizetni, úgy, hogy ezt megígéritek a saját blogotokban/flickr-en (nem küldöm el az ajándékot annak aki nem hirdeti meg a játékot a blogjában/flickr-en:-))!

A 4. pontot en figyelmen kivul hagynam, orulok, ha valaki jelentkezni fog egyaltalan...
Játékra fel! Várom a jelentkezőket!


I have joined the PIF game on Zelnice's blog. I am looking forward those people who wish to get present from me. The first 3 people who will leave remark to this post, will receive a nice handmade present made by me, within 1 year. :)

péntek, szeptember 11, 2009

Influenza, vagy megsem???

Ma ez a harmadik elkuldott bejegyzesem, amit azert sikerult igy elkovetnem, mert kedd ota beteg vagyok es csak firkalgattam, hogy miket szeretnek feltetlenul megirni. Szoval ma potoltam. :)

Hogy mi a bajom? Fogalmam sincs. Kedden kezdodott, felment a lazam es nem akart sehogy lejjebb menni. Ezt nehezitette az a teny, hogy allergias vagyok az osszes lazcsillapitora, igy maradt a borogatas es a hutofurdo. Eloszor azt hittem csak kimerultseg, mert az utobbi idoben nem aludtam valami tul sokat, meg hat vasarnap ertunk haza a magyarorszagi utrol is, szoval nem voltam epp kipihent. Lefekudtem aludni, de amikor felebredtem meg rosszabbul voltam. A fejem ugy fajt, mintha belecsapna a villam, ha csak megmozditottam a fejemet, a mozgas meg annyira sem ment, mint eddig es a lazam tovabb nott. Ekkor ketsegbeesve kerestem anyut msn-en, hogy mondjon mar valami biztatot, ugye megmaradok. Anyut nem leltem, helyette ket ismerosom is irt, szerintuk ez influenza. Kicsit sem lettem boldog. Foleg amikor kiderult, hogy ebben az orszagban, ha lehet is kapni homeopatias szereket, akkor jol elrejtik, mert a ferjem meg veletlenul sem kapott sehol. :(
Mivel tegnap sem voltam egy kicsit sem jobban, elindultunk a haziorvoshoz. A fobejaraton egybol egy tablat szurtunk ki: " Akinel csak a gyanuja is fennall, hogy influenzaja van, ne lepjen be!!! ". Ferjem megkerdezte, hogy rendben, akkor megis hova menjunk? Kozoltek, hogy a korhazba. Visszamasztam a kocsiba es mentunk tovabb. A korhaz bejaratanal ujabb tabla, amin az ismeros belepest tilto szoveg diszelgett. Eddig birtam. Utana koveteltem, hogy vigyen haza, le akarok fekudni, mert nagyon rosszul ereztem magam. Szedultem, hanyingerem volt, a fejem szet akart esni stb. Nem beszelve arrol, hogy a ruham csurom vizes lett mire hazaertunk. Napi szinten legalabb 15-szor furodtem es oltoztem szaraz ruhaba. :(
Ferjem azota beszelt telefonon a haziorvossal, aki kozolte, hogy akar lehetek influenzas is, sot, akar a hirhedt sertesinfluenza is, de lehet "csak" megfaztam. Vitamin, lazcsillapitas, pihenes. Ennyi. Nem tudom tenyleg mi bajom lehet, a megfazast azert nem hiszem, mert nem kohogok, nem folyik az orrom, de meg a torkom sem faj, pedig nalam minden betegseg elso jelentkezo tunete szokott lenni.
Amit pedig nem tudok hova rakni, hogy ha tenyleg vilagjarvanyrol beszelnek, akkor hogy kezelhetik ilyen felvallrol ezt az egeszet??? Azt gondoltam, hogy van legalabb egy vervetel vagy valami, amivel ki tudjak zarni, hogy mi baja az embernek....
Most megy a para ezerrel, hogy nehogy Martin is elkapja tolem. Nincs puszi, nincs olelgetes, helyette van tavolsagtartas es fertotlenites ezerrel. :(
Vajon ez hany napig tarthat? Mar 4. napja tart es annyit javult a helyzet, hogy ma mar tobbet voltam az agyon kivul, mint benne, de ez betudhato annak is, hogy mar fekudni sem tudok.... :(
Szeretnek meggyogyulni!!!!!!!!

Elkeszult


Elkeszult a horgolt negyzetem Csipianyu kozos takarojahoz. Igazabol utana keszult megegy, amin mutattam anyunak, hogy kell ilyet horgolni, mert szeretne hozzajarulni O is a takarohoz. (Remelem nem gond, hogy neki nincs blogja.)
Sajnos arrol mar nem keszult kep, de majd megkerem Csillat, hogy fotozza le, ha megerkezett. Egyelore a darabok meg anyunal vannak, majd O fogja postara adni. Termeszetesen megint rohanas volt a magyarorszagi utunk, nem jutottunk el a postara...

Martin iskolas lett


Kicsit megkesve irom meg, de itt is elkezdodott az iskola. Mivel Martin meg augusztusban betoltotte a 4 eves kort, igy neki is mennie kellett.
Hetfon volt az elso napja, en jobban izgultam, mint O. :) Reggel 8.50-re kell mennie es elso heten csak 11.45-ig maradnak. Jovo heten mar fel 2-ig, es csak utana lesz a normalis fel 4-ig maradas.

A magyarorszagi gyerekekkel ellentetben nem kell 20kg-os taskat cipelnie, egy A4-es meretu inkabb tasak, mint taska amit vinnie kell, ebben pedig egy fuzet van meg egy konyv, de errol kesobb meg irok. Ezen kivul kulon uzsonnas taskaja van, amit elso nap banatosan hozott haza, mert nem ehette meg belole a szendvicset. :) A kepen lathato egyenruhat hordjak, ehhez meg tartozik egy sotetkek pamut pulover is, ha huvosebb van.

Visszaterve a "taska" tartalmara. Nagy meglepetest okozott, hogy elso nap egy konyvet, amit neki kellett kivalasztania, hozott haza, es egy fuzetet, amibe bele volt irva a konyv cime es a datum. Mellekelve egy papir, hogy olvassuk fel neki tobbszor, akar esti mesenek is, ezutan beszeljuk meg vele, hogy mirol szolt, mi tetszett neki benne, mi nem stb... Na igen am, de milyen nyelven beszeljuk meg vele??? Errol az egeszrol a mellekelt fuzetbe ertekelest kell irni. Miutan ez megtortent, masnap ujabb konyvvel ter haza, majd harmadnap ujabbal, ujabbal..... Hat nem is tudom, kicsit furanak tartom ezt az egeszet es bevallom nem mindig vevo ra a fiam, hogy vegigcsinalja a napi torturat. :( Ez hosszu tavon vagy nagyon kiakaszto lesz, vagy belerazodunk mindharman es jol fogunk szorakozni. Remelem ez utobbi lesz.
Tegnap olyan konyvet hozott haza Martin, amiben olyan szavak voltak, hogy nemcsak nem ismertuk, de meg a szotarban sem talaltuk meg oket. Olyanok, mint pl. ugri-bugri nyulacska, icike-picike haziko. Ezeket valahol meg lehet egyaltalan tanulni????

Aztan kicsit szomoru vagyok, mert ugy erzem nem figyelnek Martinra annyira, mint kellene. Lassuk be hiaba beszel angolul es erti meg a dolgokat, akkor sem anyanyelve az angol, arrol nem is beszelve, hogy olyan szegyenlos, hogy meg nem szolal addig, amig igazan meg nem szokja a helyet es a korulotte levo embereket. Kicsit kiakadtam amikor bekuldtem reggel a tornacuccat, mert bennt tartjak az iskolaban, erre delutan tornazsakkal a kezeben jott ki. Nem igaz, hogy senkinek nem tunt fel, hogy a gyerek egesz nap azt szorongatta. :(
Jovo heten lesz valami szuloi ertekezlet fele, azt hiszem beszelnunk kell a tanarnenikkel....

Ezeket leszamitva imadja, sot neki ezek a dolgok fel sem tunnek. Reggel magatol ebred, oltozik, eszik, keszulodik es surget, hogy induljunk, mert el fog kesni. :)
Remelem a lelkesedese nem fog elmulni SOHA!!!!!