vasárnap, augusztus 30, 2009

Kismacinak kisruha jar :)


Bemutatom egy ujabb probalkozasomat. Miniatur babaknak es maciknak szeretnek ruhakat horgolni. Itt lathato az elso csikos kisruha. Vekony horgolofonalbol keszult, 1.25-os horogolotuvel. A maci magassaga 6 cm, a ruha pedig 3 cm. A vegen mar kezdtek kifolyni a szemeim. :)
Par hete, amikor elkezdtem a Granny-squeres takaromat horgolni es rajottem, hogy ennyi negyzetet egyedul letrehozni iszonyu nagy munka, arra gondoltam kellene kezdemenyeznem egy kozos takaro letrehozasat. Ez ugy lett volna, hogy aki jelentkezik, az elkeszit egy ilyen negyzetet, olyan fonalbol es mintaval amilyet szeretne, majd a vegen amikor mindenki elkuldte nekem, csinalnek belole egy kozos takarot, amit sorsolassal dontottem volna el, hogy kie lesz. Csakhogy ugye a posta iszonyu draga lett volna, igy tuti senki nem kuldott volna nekem Angliaba negyzetet. Emaitt lemondtam rola.

Ma viszont ratalaltam Csipianyu blogjara aki megcsinalta ezt. A lenyeg, hogy egy megadott mintaju negyzetet kell meghorgolni, majd neki elpostazni. Az osszegyult negyzetekbol szinten egy (remelhetoleg nagy) takaro lesz, aminek a sorsarol meg nem szuletett dontes. Aki kedvet kapott hagyjon megjegyzest a felhivasnal. En jelentkeztem! Jovo heten szerdan indulunk Mo-ra, ott egybol fel is tudom majd adni neki postan. :) Ha Te is jelentkeznel kattints ide!
Tegnap voltunk a tengerparton kicsit kirandulni, mert sajnos strandolos ido nem volt. :( Mondhatom ugyis, majdnem odafagytunk a partra. Ugy fujt a szel, hogy majdnem felkapott kiskocsistol.... Nem elveztem mit ne mondjak. Viszont erdemes volt lemenni, mert itt nalunk nem kaptam Martin labara iskolas cipot ami az egyenruhajahoz kell, ott pedig volt. Ugye azt nem is kell mondanom, hogy a cimket kellett a penztarosnak odatartani, mert a proba utan mar ki sem akart bujni belole? :)

Miutan Martin kert egy kindertojast, aminek a csokijat most is nekunk kellett megenni, mert meg mindig utalja a csokit, egybol ki is kellett bontani es megnezni mi van benne.

Egyszercsak felkialtott: - "Anya, ez a bari olyan, mint Te! "

Majd helyesbitett: " De Te nem vagy ilyen szoros! "

Ez volt az a pont amikor kifekudtem a nevetestol. :) Tenyleg ennyire hasonlitunk egymasra? Bar bevallom azt eleg surun latja, hogy kototuk vagy horgolotuk, es fonalgombolyagok vesznek korul. Felreertes ne essek, a fejemre azert nem szoktam rakni belole!!!! :)

péntek, augusztus 28, 2009

Manosapka es "bababatyu" :)

Nem errol akartam irni, de megigertem Jusztinak, hogy megmutatom a manosapkaimat. A kepen a bal oldalit horgoltam, a kozepsot pedig kotottem. Ezek igazabol csak probanak keszultek, a fotozashoz majd masik fonalbol fogok csinalni.
A harmadik kepen egy horgolt "bababatyu"-t lehet latni. Nem jutott jobb nev eszembe, hogy mi is ez. A tetejen levo akasztonal fogva lehet fogni benne a babat amig elkeszulnek a fotok. Ketrahajtasos palcaval keszitettem, igy a lukakon kibujnak a kis labujjak. :) Ez szinten csak probadarab, a vegleges verziokra szebb fonalat szantam.

Tegnap uj taggal bovult a csaladunk. :) Ime Loopy. Fajtaja Dwarf lop, holland torpenyul. Tenyleg torpe, egy falat az egesz. :) A kep este keszult, ezert nem jo minosegu. Ma esett az eso, nem akartam kirakni, hogy lefotozzam.




kedd, augusztus 25, 2009

"Valaki elatkozott minket???"


Bevallom tenyleg megfordult a fejunkben..... de ne menjunk a dolgok ele, ados vagyok meg az "elmenybeszamoloval" a magyaroszagi utunkrol.

Egy hettel ezelott ( van az mar masfel is ), szerdan indultunk Magyarorszagra az ejfeli komppal. Vagyis indultunk volna, ha nem kessuk le sikeresen. Mar itt rosszul kezdodott. Az ut iszonyu hosszu volt, mint mindig, Martin ettol fuggetlenul nagyon jol birta. Rengeteget aludt, amikor megalltunk fociztak, vizzel megtoltott uditosflakonnal locsoltak egymast, szoval jol elvoltak. :) En meg csak ultem, ultem, ultem, ultem, ja es neha meg ultem is. Kozben horgoltam, olvastam, rejtvenyt fejtettem, Martint szorakoztattam, vagy epp Norbit, hogy el ne aludjon. :)
Penteken delelott vegre megerkeztunk, elso allomasunk Gyor volt. Az egesz napot ott toltottuk, vegul ugy dontottunk, hogy kihagyjuk Budapestet es egyenesen Pecsre mentunk. Alig vartam, hogy ott legyunk, de az oromom gyorsan elszallt amikor ott allt elottem a 4 emeletes panelhaz, aminek a legfelso emeleten laknak anyuek, persze lift nincs. :(
Szombaton anyu meglepetessel allt elo, meg lett tartva megegyszer Martin szuletesnapja. Nagy volt az orom, a szamolos jatek azota is nagy kedvence. Este mar indulnunk kellett haza. Ekkor folytatodtak a szerencsetlensegek. Norbi leesett a lepcsorol amikor vitte le a borondot az autoba, szerencsere a laba nem tort el, de csunyan megzuzodott neki. Alig tudta nyomni a gazt meg a feket. Ejjel volt mar amikor egy autopalya melletti pihenoben megalltunk, Norbi kozolte rosszul van, mindjart elajul. Ekkor olyat tettem, amit azota is restelek. :( Egy tok ismeretlen helyen, az ut szelen, a ferjem elajul, hatul alszik a gyerek, en meg labra sem tudok allni, segitseget sem tudtam volna hivni. (Mert ugye az angol mobilunk lemerult, a magyar meg PUK kodot kert, mivel olyan surun hasznaljuk, hogy el lett felejtve a PIN kod.) Meg belegondolni is rossz volt! Szoval nem jutott mas eszembe, elkezdtem elkeseredesemben kiabalni Norbival, hogy szalljon ki az autobol, igyon valamit es szedje ossze magat, nem ajulhat itt el nekem. Jobban lett. Persze utana bocsanatot kertem tole es megbeszeltuk a dolgot. Bevallom nagyon feltem. Ilyenkor dobbenek ra, hogy milyen rohadt kiszolgaltatott helyzetben vagyok, es ez nagyon elkeserit. :(
Hazafele ketszer is belefutottunk autopalya lezarasba, egyszer baleset, egyszer utepites miatt. Igy sikerult hazafele is lekesnunk a kompot. Ekkor mar nem a 2 oraval, hanem 6 oraval kesobbivel jottunk. Ennyi gyereket meg soha nem lattam a kompon, pedig mar utaztunk joparszor. Raadasul egyik betegebb volt, mint a masik. Nana, hogy Martin visszafele mar nem aludt, szaladt jatszani a gyerekeknek kialakitott jatszohelyre. Hetfon delelott ertunk vegre haza.
Delutanra Martin rosszul lett. :( Fajt a karja, a feje, lazas lett es mindent kihanyt. Meg egy korty viz sem maradt meg benne. Olyan gyenge volt, hogy labra sem tudott allni. Elvittuk orvoshoz aki szokasahoz hiven semmit nem mondott, itassuk, vigyuk le a lazat es ha nem javul kontroll. Komolyan gondolkodom rajta, hogy ha meggyogyulok, elmegyek tanulni es orvos leszek. Rendszerint ugyis mi mondjuk meg nekik, hogy mit csinaljanak velunk. Ket napig tartott Martinnal ez az allapot, majd amilyen hirtelen jott, el is mult minden tunete. Feltehetoen napszurast kapott, mert iszonyu meleg volt a kocsiban hiaba takartuk le az ablakokat es hiaba ment a klima. Ket napig le sem lehetett rakni, logott rajtam, en meg a fenekemen csuszva cipeltem egyik helyrol a masikra, fel az emeletre wc-re, majd vissza le. Aztan meg csodalkoztam, hogy miert faj jobban a csipom meg a labam, miert nem hasznal a letezo legerosebb fajdalomcsillapito sem. :(
Ez volt az a pont amikor egymasra neztunk Norbival es egyszerre kerdeztuk meg: "Valaki elatkozott minket???" Lenne tippunk ra......
Azt hiszem erre az utra amig elunk emlekezni fogunk, de sajnos nem a pozitiv dolgok miatt.
Megnyugtatok mindenkit, azota Martin teljesen rendbejott, Norbi laba is meggyogyult, nekem meg mar ugyis mindegy....


Na de nem hagyom am, hogy csupa negativ dologrol szoljon a mai bejegyzesem.
Amikor kijottem a korhazbol juniusban, az orvos kirendelt ket gyogytornaszt, akik heti ketszer hazhoz jonnek, es probalnak labra allitani. Nem is gondoltuk, hogy ezzel milyen lancreakcio fog beindulni. Sorban jonnek a levelek az orszag kulonbozo szerveitol, hogy megtudtak nem tudok jarni ill. dolgozni, es mindegyik irja mit tudnak segiteni. Elengedtek a council tax (lakasado) egy reszet, ingyen kapjuk a gyogyszereket es nem kell fizetni az egeszsegugyi szolgaltatasokert sem.
A Social Care Trust-tol (nem tudom mi a magyar megfeleloje) tegnap kaptam olyan dolgokat amivel konnyebben fogok boldogulni. Hoztak egy elektromos berendezest ami fel tud allitani, igy vegre nem Norbinak kell emelgetnie. Mobil wc-t, kerekesszeket, kapaszkodokat es a bejarati ajto ele rampat epitenek, hogy be tudjak jonni az elektromos jarganyommal, amikor viszem ill. hozom Martint az iskolabol. Ha igazoljuk, hogy hosszu tavon gyogyulo bajom van, akkor kapok egy kis liftet, hogy fel tudjak menni konnyen az emeletre, mivel ott a szobank, a furdo es a wc is.
Beadtunk kerelmet segelyre is, es folyamatban van a rokkant kartya is.
A hab a tortan, hogy beadhatjuk az onkormanyzathoz a lakasigenylest, es a mozgaskorlatozottsag olyan kategoriaba tartozik az elbiralasnal amivel elore kerulhetunk a varolistan. Jo lenne, ha nem kellene alberletet fizetnunk.
Kozben folynak a vizsgalatok, a heten minden napra van valami idopontom. Vervetel, hormonvizsgalat, osztheopatia, nogyogyaszat, akkupunktura, gyogytornasz.
Raadasul csutortokig egy komoly dologban kell dontest hoznunk es valaszt adnunk az orvosnak egy nagyon nehez kerdesre. Mar megint dontenem kell es nem jutok dulore. :(
Olyan jo lenne, ha mindenkit meg tudnek kerdezni, hogy mi a velemenye, de egyelore nem arulom el mirol van szo. (Azert ha nagyon velmenyt akarsz nyilvanitani, akkor szolj batran! :) )

Ezzel a szerkezettel kell megtanulnom felallni, de egyelore nem tudom hogy kell hasznalni. Holnap jonnek megtanitani. :)


A hetvegen a tengerparton jartunk, errol ma mar nem meselek, majd holnap. Lesznek kepek is, nem kell tovabb ragni a fulem ertuk. :)






szerda, augusztus 12, 2009

Pinky, a mini horgolt maci

Bemutatom Pinky-t, aki nem rozsaszin parduc, hanem egy miniatur maci. :) Magassaga mindossze 6 cm!
Ezt a macit leiras nelkul keszitettem, szoval sajat tervezesu. Neki kell allnom majd megegynek, mert nem irtam le hogy csinaltam. :) Vekony mohair fonalbol keszult, 1mm-es horgolotuvel. Kezei, labai mozgathatoak, feje elfordithato. Szemeit, orrat, szajat es kormeit himzofonallal varrtam. Nyakaba kapott egy mini masnit. A szem es orr koruli reszt specialis szines ceruzaval arnyekoltam.
Ugy gondolom, hogy lesz meg folytatasa a macihorgolasnak ill. ujabbak tervezesenek. :) Aki egyszer kiprobalja.... ugye Mariann??? :)

Most par napig nem fogok irni, mert ma indulunk Magyarorszagra az ejfeli komppal. Az uton viszont lesz boven idom alkotni, utana pedig lesz mit megmutatnom. :)

hétfő, augusztus 10, 2009

Horgolt "tuskes" labda


Ennek a labdanak a leirasat netes kutakodasaim soran talaltam. Martinnak egybol megtetszett es megigertette velem, hogy csinalok neki egyet. Miutan kivalasztotta a neki tetszo fonalat, neki is alltam. Nagyon orult neki, termeszetesen azota ezt is viszi magaval aludni. :) Szeret vele labdazni, mert konnyebb elkapni, nem gurul ki a kezebol, sot meg utanaszaladni sem kell. :)
A labda formaja egy 12 agu csillag, aminek agait sorban egymashoz kapcsolva kell meghorgolni. Mielott az utolso aga is elkeszult moshato toltoanyaggal tomtem ki. Mintasra festett zoknifonalbol (ami a leirasban is szerepel) szebb lett volna, de ha egyszer Martinnak ez tetszett.... :)
A leirast itt talaltam, kotott verzioban pedig itt olvashato. A leiras angol nyelvu, de szivesen segitek, ha valakinek szuksege lenne ra. :)

Belekezdtem eletem elso orias projektjebe: ugynevezett "Granny-squeres" vagyis kicsi horgolt negyzetekbol allo takarot kezdtem el horgolni. Miutan kiszamoltam, hogy osszesen hany darab negyzetet kell elkeszitenem (180 db), kedves parom kozolte, hogy elment az eszem. :) Nem ment el, csak nagyon tetszenek ezek a takarok es szeretem a kihivasokat is. Az mas kerdes, hogy mikorra sikerul befejeznem, mert termeszetesen kozben csinalgatok kisebb dolgokat is amiket majd folyamatosan megmutatok. :)

A blogom nepszerusite celjabol tervezek egy jatekot elinditani, de egyelore nem tudom, hogy mi legyen a jatek fodija. :) Akinek otlete van, vagy elarulna, hogy ha benevezne a jatekba milyen horgolt ajandeknak orulne, annak nagyon megkoszonnem. :)

Kertiparty es horgolt zoknik

Megint nem tudok aludni, igy itt az ideje egy kis beszamolonak. :)

Ma kertiparty volt nalunk. Eljottek a magyar barataink felkoszonteni Martint. Grilleztunk, ettunk, ittunk es mindenki jol erezte magat. (legalabbis remelem! :) )Kiprobaltunk ket uj receptet, leirom, hatha valaki kiprobalna.

Grillezett kinai csirkecomb (szarny, mell, stb.)
Hozzavalok kb 1-1,5 kg csirkehushoz:
1 dl szojaszosz
2 evokanal mez
4 gerezd zuzott fokhagyma
1 evokanal reszelt gyomber (orolt gyomberrel is helyettesitheto, abbol kevesebbet)
kinai fuszerkeverek ( elhagyhato )
2 dl olaj
2-3 csillaganizs
Elkeszitese egyszeru, osszekeverjuk a hozzavalokat, beleforgatjuk a hust es allni hagyjuk (minel tovabb, annal finomabb), majd megsutjuk. Ha nem grillezzuk, akkor az egeszet beleontjuk egy tepsibe es megsutjuk. Nagy sikere volt a gyerekeknel is. :)

Barbecue noodle teszta
Hozzavalok: 250 gramm noodle teszta (az a kinai teszta)
1 evokanal zuzott fokhagyma
100 gramm Feta sajt osszemorzsolva
1 evokanal koriander
1/2 teaskanal chili ( en kihagytam a gyerekek miatt )
2-3 evokanal olaj
Elkeszites: Megfozzuk a tesztat, leszurjuk. Nagy serpenyoben (wokban) osszekeverjuk a hozzavalokat, majd belerakjuk a tesztat is. Ovatosan atforgatva megsutjuk. Nagyon jol illik grillezett vagy sult husokhoz, foleg a fenti kinaihoz. :)
Jo etvagyat!

Mivel ideert a meleg hozzank is (koszonom mindenkinek aki kozremukodott a kuldesben :D ), igy felallitottuk Martin medencejet. Nagyon elveztek a gyerekek, ki-be futkostak a vizbol. Mivel reggel volt funyiras, igy a vegen tobb fu volt a medenceben, mint viz. :) Sajnos fenykep nem keszult. :(

Horgolt zokni fiuknak es lanyoknak:

Ezeket a zoknikat azert keszitettem, mert megtalaltam, hogy lehet a kotott passzehoz hasonlo mintat (lasd jobb also kepen) horgolni, es ha mar elkeszitettem egy nagy darabot, nem akartam lebontani. A minta lenyege, hogy keresztbe kell horgolni, vagyis a bordak nem fuggolegesen, hanem vizszintesen keszulnek, es minden sorban csak a hatso lancszemekbe kell olteni. Ennel a zokninal egy fekvo T alakot horgoltam, osszevarrtam a kezdo es befejezosort, vagyis a zokni szarat, es ehhez horgoltam hozza a sarok ill. talpreszt.
Kislanyoknak lehet disziteni horgolt viraggal is. ( Ha valakit erdekel, hogy kell ilyen viragot horgolni, hagyjon uzenetet es legkozelebb leirom szivesen. )


szombat, augusztus 08, 2009

Happy birthday!



Megint eltelt egy ev.... Martin 4 eves lett. Annyira hihetetlen, hisz csak most szuletett!!! Mara pedig egy okos, ertelmes nagyfiu lett, aki jovo honapban iskolaba megy. :)
Ma meg is tartottuk a szulinapjat, vendegeket nem hivtunk, majd vasarnap jonnek kertipartira. Meg szerette volna hivni az osztalytarsait, de eszunkbe sem jutott, hogy meghivokat adjunk a gyerekeknek amikor meg tartott a pre-school. Igy abban egyeztunk meg, hogy lesz egy szulinapi bulija utolag, amikor elkezdodik az iskola. Jovore pedig okosabbak leszunk mar. :)

Egy kis osszefoglalo Martinrol:
Jelenleg 100 cm es 15 kg. Nem egy elhizott gyerek, ahogy soha nem is volt az. Pedig rengeteget eszik, igaz egybol le is ugralja. :) Valogatosnak nem mondanam, mert szerintem a korahoz kepest eleg sokfelet megeszik. Bajunk inkabb a fozelekekkel van, de ha epp olyan kedve van, akkor azt is megeszi szo nelkul. ( Ez azert eleg ritkan van. :D ) Kedvence a grillezett csirkehus, a krumplipure es a sajtos teszta. Hideg kajakbol nincs olyan amit nem eszik meg, ott a kedvenc a majkrem, az uborka, az olivabogyo, a kockasajt es a vajas-sonkas kenyer. Tejet napi rendszeresseggel iszik, de mar messze nem olyan sokat, mint amikor uvegbol kapta. Azota teljesen leszokott a lefekves elotti tejivasrol is. A cumisuvegrol olyan nehezen sikerult leszoktatnunk, mint amilyen konnyen lett szobatiszta. Amig a pelenkat onszantabol 2 evesen par het alatt teljesen elhagyta, meg tavasszal estenkent cumisuvegbol itta a tejet.
Egyre onallobb, egyedul mosakodik, oltozik fel ill. vetkozik le. Viszont iszonyu valogatos abban, hogy milyen ruhat huzzon fel. Osszevalogatja az osszeillo szinu nadragot es polot, sot zoknit is. :)
A pre-school-os ertekelesebol is kiderul, hogy minden erdekli. Jol eljatszik egyedul, nem kell egesz nap foglalkoztatni, ettol fuggetlenul nagyon szereti amikor feladatokat oldunk meg vagy kozosen jatszunk. Mindket nyelven megert mindent es mindket nyelven folyekonyan beszel. Elszamol 20-ig, ismeri a szineket, felismer es leir kb 10 betut es az osszes szamot. Le tudja irni a nevet. Rajzolni eleg kezdetlegesen tud, de felismerhetoek az alakok. Szinezeskor tobbnyire a vonalon belul marad. Alkalmankent olyan kerdeseket tesz fel, hogy csak lesunk es azt sem tudjuk mit valaszoljunk ra. :) Pl: miert ebbe az iranyba forog az ora, miert van a zsirafnak hosszu nyaka stb.... Meg mindig imadja a vizet es eszmeletlen hajlekony. Ha lehetne, akkor egesz nap a parkban vagy a tengerparton lenne.

Boldog Szuletesnapot Martin!

A nagy nap oromere kinyilt a kerti tavunkban a tavirozsa. :)

csütörtök, augusztus 06, 2009

Cocoon

Ma egy olyan dolgot mutatok, amit kelleknek horgoltam kisbabak fotozasahoz. Mire elkeszul a fotostudiom szeretnem ha lenne sok-sok beloluk. (marmint kellekekbol :D )

A cocoon-t amerikai oldalakon lattam, leirast sehol nem talaltam rola, igy a fotok alapjan igyekeztem elkesziteni. Kozben idonkent raprobaltam az egyik reborn babamra. A kepek is a babaval keszultek.

Vastag kevertszinu fonalbol keszult. Nagyon puha, nem irritalja majd a babak boret. Ugy keszitettem, hogy ne legyen sehol varras, nehogy kenyelmetlen legyen amikor belebujtatjuk a kisbabat. Vegig half treble-t hasznaltam a horgolas soran. (Ez az amikor egy rahajtassal kezdjuk, majd athurkoljuk, es a tun levo 3 szemen egyszerre huzzuk at a fonalat.) Elnezest kerek mindenkitol, de angolul tanultam horgolni es nem tudom a kifejezesek magyar megfelelojet. :(
Esetleg ha valaki tudna ebben segiteni azt megkoszonnem, mert akkor tudnek felrakni magyarul leirasokat ahogy tobben kertetek tolem.

A cocoon vegulis egy "zsakocska", amit akar polya helyett is lehet hasznalni, mert melegen tartja a babat es biztonsagot nyujt neki ahogy bele van csomagolva. Ketfelekepp hasznalhato, mint a kepeken is latszik. Lehet a hozzavalo sapkaval es anelkul is hordani. A sapkas verzio pl. levegoztetesnel praktikusabb. Persze fotozasnal mindket verziot hasznalni fogom.
Nekem nagyon tetszik ahogy kikukucskalnak belole a csoppsegek. :) Foleg amikor az apro ujjacskajukat kidugjak a cocoon lukjain. (Ezt probaltam szemleltetni az egyik kepen is :) )



Mas.
Tegnap voltam colon hydroterapian. Iszonyuan megkinoztak es ertelmetlenul, mert sajnos nem tudtak segiteni. :( Eleg nagy a gond, mert valahol el van zarodva a belem es ha a kapott gyogyszerek sem segitenek, akkor bele sem merek gondolni mi fog tortenni mar megint velem. Nagyon felek, el vagyok keseredve, kicsit depis vagyok most, de nem adom fel akkor sem!!! Hetfon kell mennem egy gerincspecialistahoz, szerdan pedig hazhoz jon egy idegspecialista. Bizom benne, hogy lesz erdemleges eredmeny. A gyogytornaszok jarnak hozzam hetente ketszer, meg lettem dicserve, mert egyre jobban megy a felallas az ujfajta kerettel amit hoztak.

Van megegy hirem, oruljon akit erint. :) Jovo heten csutortokon indulunk Magyarorszagra... :)





szombat, augusztus 01, 2009

Unalomuzes

Unalomuzesre kivalo elfoglaltsagot talaltam magamnak. Nem mintha mostanaban nagyon unatkoznek, de pl. a korhazi napjaim alatt tokeletesnek bizonyult. Miota itthon vagyok, inkabb pihenes kozben szoktam csinalni. Ez pedig a horgolas. :) Mivel ritkan sikerul irnom, (mert majdnem minden napunk egyforma,nem tortenik semmi leirnivalo), igy arra gondoltam, hogy ezutan, ha valamit keszitek azt megmutatom. Hatha mas is kedvet kap es horgolo-, vagy kototut ragad. :)

Kotni mar kislany korom ota tudok, anyukamtol tanultam, de sajnos horgolni nem tud, igy nem volt kitol ellesnem. Amikor korhazban voltam, akkor akadtam ra a neten egy blogra, ahol video segitsegevel lehet elsajatitani a horgolast. Gondoltam egyet es belevagtam. Ferjem bevasarolt horgolotukbol, fonal pedig akadt boven itthon, majd az egeszet behozta nekem. Szerintem aki mar tud kotni, annak konnyu megtanulnia horgolni, ill. gondolom visszafele is ugynigy van, mert hamar belejottem. Elso muvemrol sajnos nem keszult foto, mert egybol el is ajandekoztam az egyik szobatarsamnak. Egy vilagoskek maci volt. Azert keszult kekbol, mert kisbabat vart es kisfia lesz, azt mondta neki fogja adni. :) Annal nagyobb orom nincs, mint amikor valakinek oromet szerzunk egy sajat keszitesu ajandekkal.

Mivel nagyon megtetszett a "macigyartas", egybol nekilattam egy masodik macinak is. Ez a maci is mar az uj gazdijat boldogitja, de ot legalabb sikerult a ferjemmel lefotoztatnom mielott nekivagott a nagy utnak. Ugyanis Franciaorszagba kellett kuldenunk. :)
Sajnos a fotok nem a legjobb minoseguek, mert este, lampafenynel keszultek.